Mesaje strict interzise pe reţelele de socializare!

Poliţiştii au făcut o listă cu mesajele pe care nimeni nu ar trebui să le posteze vreodată pe reţelele de socializare.
08.04.2018 | 15:08
Mesaje strict interzise pe retelele de socializare
ADVERTISEMENT

O simplă fotografie din vacanţă postată pe reţelele de socializare te poate lăsa fără mobilă! Efectiv îţi poţi găsi casa goală sau răscolită şi bunurile de valoare lipsă. De-abia atunci începi să regreţi faptul că ai făcut public faptul că eşti plecat în vacanţă împreună cu toată familia. De aceea, oamenii legii au făcut o listă cu mesajele absolut interzise pe Facebook sau alte reţele de socializare.

Unul dintre mesajele pe care nu este recomandat să le postezi pe Facebook este că pleci de acasă. Informaţia că îţi laşi casă nesupravegheată le-ar putea da idei hoţilor. Un alt aspect pe care trebuie să îl ai în vedere de sărbători, astfel încât să eviţi jafurile, este publicarea locaţiei în care te afli. De exemplu, dacă îţi postezi locaţia, odată cu o imagine surprinsă într-o altă ţară, este un indiciu pentru infractori că nu ar fi prinşi dacă ar intra prin efracţie în casă ta. Un mesaj postat pe Facebook în care divulgi că îţi petreci timpul singur(ă) acasă poate atrage infractori, care te-ar putea consideră o ţintă uşoară. 

ADVERTISEMENT

Vrei să postezi o poză cu tine şi prietenii tăi? Întreabă-i şi pe ei!

Ti s-ar putea parea distractiv sa postezi o imagine surprinsa la colindat, cu prietenii, sau o fotografie cu rudele care au venit în vizită. Însă este recomandat să îţi întrebi prietenii dacă sunt de acord să postezi o informaţie care le-ar putea dezvălui locaţia, ca să nu îi transformi în ţinte pentru infractori. Iar pentru ca sărbătorile să fie unele sigure, poliţiştii recomandă că, atunci când plecaţi de acasă, să vă asiguraţi că aţi închis bine uşa de la locuinţă, dar şi geamurile, să nu lăsaţi bilete în uşă prin care să anunţaţi că sunteţi plecaţi. Grijă mare şi dacă în perioada sărbătorilor circulaţi cu mijloacele de transport în comun. Nu vă ţineţi geanta sau bagajul la spate şi evitaţi înghesuiala.

 

Tags: