News

Mesajele politicienilor români de Paşte. Klaus Iohannis: “Să primim Lumina Sfântă cu speranță și iubire”. Update

Politicienii din toate partidele din România au transmis mesaje cu ocazia Paștelui. Unii dintre ei vorbesc despre însemnătatea acestei sărbători, iar alții despre provocările cu care se confruntă România acum.
23.04.2022 | 17:36
Mesajele politicienilor romani de Paste Klaus Iohannis Sa primim Lumina Sfanta cu speranta si iubire Update
ADVERTISEMENT
23-04-2022
14:31

Nicolae Ciucă: "Gândurile și rugăciunile noastre vor fi alături de toți cei care au nevoie de ajutor"

Șeful Executivului a transmis, la rândul său, un mesaj înainte de slujba de Înviere. El a vorbit despre greutățile prin care a trecut România și întreaga lume, dar și despre speranța sa ca această sărbătoare să aducă mai multă solidaritate.

Nicolae Ciucă a vorbit și despre războiul din Ucraina și situația pandemică, subliniind suferința provocată de pierderile de vieți omenești din ultimii ani și, mai ales, din ultimele luni.

“Sărbătorile Paștelui vin cu speranță în puterea noastră de a depăși greutățile vieții, cu bucuria momentelor petrecute alături de toți cei dragi și cu dorința a-i ajuta pe semenii noștri care trec prin momente dificile. Vremurile complicate pe care le trăim acum evidențiază nevoia de înțelegere între oameni, solidaritate și unitate.

Am traversat cu toții o perioadă foarte grea, marcată de criza pandemică, iar mulți dintre noi au trecut prin experiența dureroasă a pierderii unor persoane dragi. Acum deplângem ororile unui război ce contrazice toate valorile pe care Învierea Domnului ne îndeamnă să le prețuim. Spațiul creștinismului este destinat să fie unul al unității în jurul Învierii Domnului.

Înainte de a ne împărtăși de bucuria Învierii, suntem datori să iertăm și să ajutăm – iar noi, românii, am demonstrat din plin că suntem solidari și sunt convins că vom continua pe acest drum.

Lumina pe care o luăm din Lumină în această noapte sfântă a Învierii să ne călăuzească tuturor gândul și faptele pentru o lume mai bună, în care viața și pacea să fie prețuite așa cum se cuvine”, le-a transmis premierul românilor.

23-04-2022
12:35

Klaus Iohannis: "Să primim Lumina Sfântă cu speranță și iubire"

Klaus Iohannis, președintele României, a transmis, la rândul său, un mesaj cu ocazia sărbătorilor pascale, acesta fiind destinat credincioșilor ortodocși, greco-catolici, armeni și neoprotestanți care vor sărbători duminică prima zi de Paști.

În mesajul său, președintele a făcut un apel la dragostea creștină, unitate și compasiune. De asemenea, el a vorbit și despre refugiații din Ucraina și ajutorul pe care aceștia l-au primit de la români.

“Sărbătoarea Sfintelor Paşti ne reuneşte în jurul marii Taine a Învierii Domnului Iisus Hristos, fie că suntem acasă sau departe de cei pe care îi purtăm în sufletele noastre. Tuturor credincioşilor ortodocşi, greco-catolici, armeni şi neoprotestanţi care celebrează Sfintele Paşti le transmit cele mai calde urări de pace, sănătate şi bună înţelegere!

În aceste zile, îi purtăm în gânduri şi inimi pe vecinii noştri ucraineni, a căror suferinţă încercăm să o alinăm prin ospitalitate şi sprijin. Împărtăşim astfel în jurul nostru din dragostea creştină, iar această solidaritate întruchipează acum expresia iubirii aproapelui.

Dragi români, miracolul Învierii să ne întărească în credinţă şi să primim Lumina Sfântă cu speranţă şi iubire. Vă doresc tuturor Sărbători pascale binecuvântate, în armonie, alături de cei dragi”, a transmis președintele țării.

Cu ocazia sărbătorilor pascale, primii oameni din stat și liderii din partidele politice publică diferite mesaje în care vorbesc despre învierea lui Iisus Hristos, despre unitate, dar și despre problemele cu care se confruntă țara noastră în acest moment.

Ce mesaj a transmis Florin Cîțu?

Florin Cîțu, fostul președinte al PNL și șef al Senatului, a transmis pe pagina de Facebook a instituției un mesaj cu ocazia sărbătorilor pascale.

ADVERTISEMENT

În mesajul său, Florin Cîțu le-a transmis cetățenilor urările obișnuite pentru o astfel de ocazie și și-a manifestat speranța că sărbătorile pascale vor aduce mai multă generozitate și iubire de aproape.

“Tuturor credincioșilor care celebrează Învierea Domnului le doresc sănătate, pace și prosperitate.

ADVERTISEMENT

Lumina Învierii să ne reunească pe toți în spiritul generozității și al iubirii aproapelui nostru, iar speranța să ne călăuzească gândurile!

Cristos a Înviat!”, le-a transmis Cîțu românilor.

Ce le-a transmis Vasile Dâncu românilor?

Vasile Dîncu, ministrul apărării s-a numărat, la rândul său, printre primii politicieni care au transmis un mesaj cu ocazia sărbătorilor pascale. El s-a adresat militarilor, familiilor acestora și civililor, urându-le pace și bucurie.

ADVERTISEMENT

“Prin tradițiile lăsate de străbuni, ne adunăm, de Sfintele Paști, acasă, alături de cei dragi, pentru a împărtăși în familia noastră Speranța dată de Hristos, prin Învierea Sa, întregii creștinătăți.

Fie ca Lumina Sfântă care vestește Învierea Domnului să găsească fiecare familie de militar – activ, în rezervă, în retragere, veteran de război, fiecare familie a personalului civil care lucrează în Ministerul Apărării Naționale și fiecare familie de român, oriunde s-ar afla, în pace, liniște și bucurie!”, a notat ministrul apărării.

ADVERTISEMENT

Acesta a avut și un mesaj adresat soldaților români care luptă în afara granițelor, dar și militarilor din statele aliate. El a subliniat că eforturile acestora garantează pacea în regiune, mai ales în contextul războiului din Ucraina.

“Mulțumiri speciale doresc să transmit militarilor români aflați la datorie, în misiuni internaționale, departe de casă și familii, precum și militarilor aliați care se află în țara noastră, pentru a ne fi alături în aceste momente de încercare pentru securitatea regiunii. Eforturile lor înseamnă liniștea noastră, a tuturor, mai ales în aceste vremuri în care pacea regiunii noastre este tulburată de invazia Rusiei în Ucraina vecină”, a mai adăugat Vasile Dîncu.

Mesajul lui George Simion de Paște

George Simion a publicat pe pagina sa oficială de Facebook un clip video în care transmite din plenul Parlamentului, la rândul său, un mesaj cu ocazia Paștelui.

Pe lângă mesajele obișnuite cu ocazia sărbătorilor pascale, George Simion a lansat și un atac la adresa celorlalte partide parlamentare, explicând că face acele urări din plenul Parlamentului, “o sală goală care este la propriu și la figurat goală pentru poporul român”.

ADVERTISEMENT