News

Mesajul de revoltă al unui medic din Capitală. ”Familiile celor care sunt în ATI, nevaccinați, caută disperați tot felul de pile”

Un medic din Capitală, aflat în linia I a luptei cu Covid-19, transmite un mesaj de revoltă, după ce tot mai multe familii ale celor ajunși în ATI, nevaccinați fiind, caută fel și de surse de ajutor.
12.10.2021 | 08:00
Mesajul de revolta al unui medic din Capitala Familiile celor care sunt in ATI nevaccinati cauta disperati tot felul de pile
ADVERTISEMENT

România se află în pragul colapsului din pricina numărului uriaș de persoane nevaccinate ajunse în stare gravă la spitalele COVID.

Sistemul de terapie intensivă nu mai face față, iar acest lucru este demonstrat de situația ultimelor zile, când la nivel național și în Capitală nu au mai fost paturi ATI Covid disponibile.

ADVERTISEMENT

În tot acest calvar, un medic de la Spitalul Colentina din București își strigă revolta. El spune că situația din secțiile ATI ar fi fost mult mai ușor de gestionat, dacă pacienții ajunși în stare gravă în unitățile medicale nu s-ar fi gândit că devin ”cobai” și s-ar fi vaccinat împotriva Covid-19.

Medic din Capitală, după ce tot mai mulți nevaccinați ajung la ATI: ”Familiile lor caută tot felul de pile, ne sună disperați”

Zi de zi, în Capitală se îmbolnăvesc de Covid-19 peste 2.000 – 2.500 de oameni. Mulți dintre ei ajung în spitale, iar cei nevaccinați direct în secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI).

ADVERTISEMENT

Medicul specializat în ATI Laura Zarafin, aflată în linia I de luptă cu Covid-19 la Spitalul Colentina, recunoaște că situația ar fi fost mult mai simplă acum, dacă cei care nu cred în vaccin și în medici s-ar fi vaccinat și nu ar fi gândit că devin ”cobai”:

”Cobaii au fost cei 40.000 de voluntari și personalul medical, căci ei au fost vaccinați primii”, se arată în mesajul cadrului medical, postat pe contul de Facebook RO Vaccinare.

ADVERTISEMENT

Doctorul de la Colentina dezvăluie o altă realitate crudă cu care se confruntă în aceste zile medicii care luptă disperați să salveze viețile pacienților infectați cu Covid-19.

Aceasta spune că rudele lor caută tot felul de ”pile” și sună disperați la spital. Dr. Zarafin se întreabă retoric dacă ”Oare acum cred în medici acești oameni?”.

ADVERTISEMENT

”Mă gândesc la toti cei ce sunt acum în ATI la noi. Nevaccinați. Care nu cred în vaccin, mulți nu cred nici în medici.

Familiile lor caută tot felul de “pile”, ne sună disperați să ne întrebe dacă să facă rost de tocilizumab! Mă întreb – oare acum cred în medici ? Nu era mai simplu să se vaccineze?”, se întreabă, cu amărăciune, doctorul din Capitală.

Dr. Zarafin: ”Secțiile ATI din țările cu rată de vaccinare peste 75-85-90% sunt aproape goale”

Medicul de la Colentina le mai amintește celor care nu cred în vaccinare despre situația din statele în care populația s-a imunizat anti-Covid. Aici, sistemul medical nu e sufocat de cazurile grave.

”Terapiile intensive din țările cu rată de vaccinare peste 75-85-90% sunt aproape goale. La noi se stă în ambulanțe la coadă”, se mai arată în mesajul Dr. Zarafin.

ADVERTISEMENT