Life

Mesajul devastator postat de Luiza Palanciuc, soția lui Mihai Șora, după moartea acestuia: ”Nu știu cum va arăta ziua de mâine”

Mihai Șora a murit sâmbătă la vârsta de 106 ani. Luiza Palanciuc, soția sa și totodată cea care i-a fost parteneră de viață în ultimii ani de zile, a publicat un mesaj devastator.
25.02.2023 | 20:40
Mesajul devastator postat de Luiza Palanciuc sotia lui Mihai Sora dupa moartea acestuia Nu stiu cum va arata ziua de maine
Mesajul devastator postat de Luiza Palanciuc, soția lui Mihai Șora. Sursă foto: Facebook / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Mihai Șora și Luiza Palanciuc s-au căsătorit în anul 2014, iar de atunci au fost de nedespărțit. Deși aceasta este cu mult mai mică decât el, vârsta nu a stat în calea fericirii lor, iar asta povestea chiar filosoful, care regulat, posta diferite mesaje de dragoste pentru soția sa, pe contul de socializare.

Mihai Șora s-a stins din viață la 106 ani

Iată însă că relația lor de dragoste nu avea să dureze prea mult. La aproape nouă ani de când și-au unit destinele, Mihai Șora a încetat din viață. Filosoful avea 106 ani, și a murit în cursul zilei de sâmbătă, 25 februarie, după cum a transmis soția sa. Vestea dureroasă i-a luat prin surprindere pe mulți.

ADVERTISEMENT

Luiza Palanciuc este la rândul ei șocată de cele întâmplate și a postat un mesaj cât se poate de emoționant pe contul de socializare al filosofului. Totuși, aceasta nu a optat pentru nicio poză neagă, ci doar pentru culori deschise. La coperta paginii de Facebook a filosofului, soția acestuia a pus un fundal alb, iar la descriere cuvântul ”alb”.

Și poza de profil este tot una albă, cu un desen, alături de un mesaj cât se poate de dureros. Luiza Palanciuc îl descrie pe Mihai Șora ca fiind ”fericire pură”. De asemenea, aceasta i-a mulțumit renumitului filosof pentru tot timpul petrecut împreună în ultimii ani, dar și pentru modul în care a reușit să o facă să se simtă.

ADVERTISEMENT

Mesajul postat de Luiza Palanciuc, soția lui Mihai Șora

”Iubitule, ai fost fericire pură: nu doar un om frumos, ci Frumusețea însăși, credința, nădejdea și dragostea, cum spune cuvântul apostolic. Și niciodată nu-ți voi fi îndeajuns de recunoscătoare pentru tot ce mi-ai dăruit timp de aproape două decenii.

Tu m-ai scos de pe șinele destinului meu și m-ai legat ireversibil și armonios de al tău, cu o grație de care numai tu erai capabil și pe care nu mulți pământeni o pot cuprinde cu mintea sau cu inima”, se arată în mesajul postat de Luiza Palanciuc.

ADVERTISEMENT

Soția lui Mihai Șora spune că încă nu știe cum va arăta ziua de mâine și este de părere că unele persoane ar trebui să trăiască veșnic. De asemenea, în încheierea postării, aceasta dezvăluie că viața va fi mult mai săracă fără el alături, însă îl va păstra mereu în sufletul său, pentru unicitatea sa.

”Încă nu știu cum va arăta ziua de mâine, nici toate cele care vor urma. E dincolo de puterea mea de acceptare. Unii oameni ar trebui să trăiască veșnic – nu numai în Rai, unde, negreșit, tu vei sta, ci și pe punctul acesta albastru, boțul de apă și humă care plutește în spațiu și pe care opt miliarde de alte făpturi omenești – dar niciuna ca tine – conviețuiesc, se ceartă sau se iubesc, se războiesc ori își sunt – unele, altora – sprijin. E frig fără tine, iubitule”, a mai adăugat aceasta.

ADVERTISEMENT

Cum s-au cunoscut Mihai Șora și Luiza Palanciuc

Amintim că Mihai Șora și-a pierdut prima soție în anul 2011. El și Mariana Șora au fost căsătoriți încă din anul 1939, iar filosoful a traversat o perioadă extrem de dificilă după acest eveniment. Mai târziu însă, în viața sa a apărut Luiza Palanciuc.

Deși între cei doi a existat o diferență de vârstă de 56 de ani, acest lucru nu a contat pentru niciunul dintre ei. Mihai Șora și Luiza s-au căsătorit pe când filosoful avea 98 de ani, iar acesta a avut constant doar cuvinte de laudă la adresa partenerei sale de viață.

Totuși, adevărul este că cei doi s-au cunoscut cu mult timp în urmă, de pe vremea în care Mihai Șora era încă căsătorit. În 2010 spre exemplu, ambii au început să lucreze la fondarea unei reviste împreună, iar relația lor s-a închegat între timp.

ADVERTISEMENT
Tags: