Fotbal intern

Mesajul emoţionant al lui Adrian Mutu către „tricolori”: „Sunteţi campioni, nu jucători de fotbal!”. Video

07.10.2020 | 17:40
Mesajul emotionant al lui Adrian Mutu catre tricolori Sunteti campioni nu jucatori de fotbal Video
ADVERTISEMENT

Adrian Mutu s-a transformat dintr-un fotbalist capricios într-un antrenor respectat de jucători, care ştie să îşi motiveze elevii şi să le ofere încredere.

Dacă după meciul din Finlanda, le-a transmis că ,,unde n-au ajuns picioarele, au jucat cu inima”, selecţionerul naţionalei U21 a avut din nou un mesaj important pentru elevii săi înaintea un meci extrem de important cu Ucraina.

ADVERTISEMENT

Adrian Mutu a arătat încă o dată că este un foarte bun pedagog, în ciuda celor care au criticat numirea sa la cârma naţionalei mici: ,,Sunteți campioni, nu jucători de fotbal! Să fiți mândri că simțiti presiune!”.

Mesajele motivaţionale ale lui Adrian Mutu poartă jucătorii spre victorie

Mutu ştie să scoată ce e mai bun de la jucători, iar discursul de la ultimul antrenament înainte de plecarea la Kiev este dovada cea mai bună că „Briliantul” a fost alegerea ideală pentru banca naţionalei U21: ,,Eu de-asta sunt aici, pentru eu cred în voi. Sunteţi nişte campioni, adică puteţi fi fotbalişti de mare valoare! Eu asta antrenez, nu jucători!”, şi-a început Mutu discursul înainte de antrenament.

ADVERTISEMENT

Selecţionerul şi-a continuat discursul emoţionat, care i-a făcut pe jucători să asculte parcă împietriţi: ,,Ar trebui să fiţi mândri că aveţi presiune! Nu fugiţi de ea. Cu cât sunteţi mai buni, presiunea creşte, doar cei slabi nu au presiune! Ar trebui să fiţi bucuroşi, pentru că aţi demonstrat că meritaţi asta!”, a mai adăugat înflăcărat Mutu.

Adrian Mutu este foarte conştient de valoarea fotbaliştilor săi şi încearcă permanent să le transmită asta şi jucătorilor: ,,Ţineţi minte: doar cei slabi nu au presiune! Nimeni nu le cere nimic, pentru că sunt slabi! Eu am pretenţii de la voi pentru că sunteţi buni! Sunt sigur că o să câştigaţi dar trebuie să credeţi şi voi asta!

ADVERTISEMENT

Adrian Mutu: ,,Voi credeţi în ceea ce credem noi? Credeţi??? Nu vă aud!!!”

,,Daaaa!!!”, au răspuns jucătorii în cor, vizibil emoţionaţi de discursul selecţionerul, care poate aduce calificarea României la Campionatul European în ultimele trei meciuri, iar cel mai important meci este cel cu Ucraina.

Radu Drăguşin, transferat în această vară la Juventus Torino, a vorbit pentru FRF TV, despre meciul din Ucraina, dar şi despre experienţa la campioana Italiei: ,,Atmosfera la lot este destinsă, suntem foarte concentraţi la antrenamente şi aşteptăm să vină meciul să dăm totul pe teren! Generaţia 2002, din care fac parte şi eu şi Louis Munteanu, are jucători foarte valoroşi şi sunt sigur că vom face o figură frumoasă la Campionatul European”.

ADVERTISEMENT

Drăguşin are parte de foarte multă susţinere şi la Juventus Torino, unde toată lumea încearcă să îi ajute pe fotbaliştii mai tineri: ,,Căpitanul Bonucci mă ajută cel mai mult şi îmi dă sfaturi”, a mai spus jucătorul de doar 18 ani.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 2,68 este cota pentru ”2 solist” la meciul Ucraina U21-România U21. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT