News

Mesajul emoționant al lui Maurizio Sarri pentru Vlad Chiricheș: “Ești un băiat puternic și tu știi asta!” Dialog exclusiv cu antrenorul lui Chelsea

21.09.2018 | 11:11
Mesajul emotionant al lui Maurizio Sarri pentru Vlad Chiriches Esti un baiat puternic si tu stii asta Dialog exclusiv cu antrenorul lui Chelsea

S-a agitat ca un leu 90 de minute în meciul PAOK – Chelsea, 0-1, din Europa League. După alte 60 de minute, Maurizio Sarri și-a făcut timp pentru a-i transmite un mesaj de suflet lui Vlad Chiricheș.

Actualul antrenor al “leilor” a vorbit cu FANATIK.RO, la Salonic, despre starea de sănătate a căpitanului naționalei României! Like a gentleman!

Mesajul lui Maurizio Sarri pentru Vlad Chiricheș! Cum a aflat de accidentarea românului

În spațiul tehnic, în timpul partidei cu arțăgoasa trupă pregătită de Răzvan Lucescu, italianul a părut ca un profesor de educație fizică și sport care își urmărește elevii în timpul orei. În trening, cu mișcări lente și gesturi foarte largi, Sarri pare propulsat într-un alt film. Nu pare niciodată îngrijorat și, totuși, pare mereu nemulțumit. Un tip cu aspect hâtru și suflet cald. Cald ca Vezuviul napoletan, acolo unde l-a antrenat pe Vlad Chiricheș.

Când l-am văzut la hotelul super luxos în care au stat londonezii, ne-am dat seama de calitatea sa umană. A intrat agale, în fruntea lotului, dar cu o discreție aproape imposibil de descris pentru un tip de statura sa. S-a făcut nevăzut în câteva secunde ca fumul din țigările pe care le-a pufăit o viața întreagă. Acum, la o oră după finalul meciului cu PAOK, Sarri a ieșit de la vestiare în spatele a doi jucători de-ai săi și a trecut de camerele din zona mixtă. L-am abordat în italiană și i-am zis că suntem din România. Și-a ridicat ușor ochelarii rotunzi și aburiți și a întrebat ușor curios, ușor îngrijorat: “Cum se simte Vlad?”.

Maurizio Sarri ochelari
Maurizio Sarri cu ochelarii pe frunte

Cuvinte calde de la Maurizio Sarri pentru Vlad Chiricheș! “Vei reveni în patru luni! Asta pentru că ești puternic!”

I-am explicat care sunt ultimele vești despre accidentarea căpitanului naționalei și că sperăm într-o recuperarea cât mai grabnică a acestuia. Cu un ton părintesc, actualul manager al celor de la Chelsea Londra ne-a spus: “Nu am voie să vorbesc, asta este regula clubului. Fiind însă vorba despre Vlad, voi face o excepție, dar nu voi vorbi despre meciul cu PAOK. Am aflat despre accidentarea lui și am vorbit cu directorul tehnic al lui Napoli. A avut ghinion, din păcate astfel de lucruri se întâmplă în fotbal… Mi-a părut foarte rău când am aflat”, a spus Maurizio Sarri, în exclusivitate, pentru FANATIK.RO. Apoi, el a ținut să îi transmit fostului său jucător și un mesaj special, din suflet: “Vei reveni în patru luni, nu în șase cum se estimează! Asta pentru că ești un băiat puternic și tu știi asta!”. Și-a pus din nou ochelarii și a plecat agale spre autocarul lui Chelsea.

Ascultând cuvintele calde pe care Maurizio Sarri le-a avut pentru Vlad Chiricheș nu poți să nu înțelegi relația extraordinară pe care a avut-o cu pătimașii suporteri ai lui Napoli, dar și de ce vedetele lui Chelsea Londra dau totul pe teren pentru a-l mulțumi. Născut la poalele vulcanului, Sarri și-a călit temperamentul în anii în care a fost bancher. Nu a jucat niciodată fotbal la nivel profesionist și poate de aceea a rămas atât de asemănător cu milioane de fani ai acestui sport, umil și dispus oricând să îi ajute pe cei din jur, fie doar și cu câteva vorbe de încurajare pentru pacientul Vlad Chiricheș.

Maurizio Sarri
Maurizio Sarri fumează

Vlad Chiricheș s-a rupt cu Muntenegru și a fost operat

Căpitanul naționalei României s-a accidentat în partdia din Liga Națiunilor cu Muntenegru, 0-0. Atunci, el a suferit o ruptură a ligamentului încrucișat anterior al genunchiului stâng. Vlad Chiricheș a fost operat imediat la clinica Villa Stuart de reputatul medic Paolo Mariani: “A fost foarte bine, sunt mulţumit. Şi doctorul De Nicola, responsabilul medical de la Napoli, a fost fericit pentru succesul intervenţiei. O intervenţie chirurgicală nu este niciodată uşoară, dar am operat mai mult de 1.200 de fotbalişti profesionişti, de fiecare dată am pe mână un patrimoniu al cluburilor.

Vlad Chiricheș accidentare
Vlad Chiricheș accidentare cu Muntenegru

Chiricheş face parte din coloana vertebrală a naţionalei României. Când îl voi revedea pe teren, peste câteva luni, satisfacţia mea va fi dublată. Va mai sta două-trei zile, timpul normal pentru a-şi reveni după intervenţie, apoi îl vom lăsa pe mâinile doctorului De Nicola (n.r. medicul lui Napoli), astfel jucătorul va fi pe cele mai bune mâini. Va reveni însă la noi pentru control, dar acest lucru îl vom programa în săptămânile următoare”, a declarat Mariani.