Sport

Mesajul Larisei Iordache pentru fani: „Sper să fim fericiţi după finala la bârnă“. Video

Larisa Iordache, singura reprezentantă a României într-o finală la gimnastică a transmis un mesaj fanilor, din Satul Olimpic din Japonia.
29.07.2021 | 15:45
Mesajul Larisei Iordache pentru fani Sper sa fim fericiti dupa finala la barna Video
ADVERTISEMENT

Gimnasta Larisa Iordache va concura în finala olimpică de la bârnă. Ea va evolua în ultimul act în ciuda unor probleme la gleznă, apărute chiar pe finalul exerciţiului care i-a asigurat locul între primele 8 din lume.

Românca a primit nota 14,133 pentru evoluţia sa în calificări, a patra cea mai mare dintre toate participantele. Finala de la bîrnă este programată pe 3 august, cu începere de la ora 11:48.

ADVERTISEMENT

„Mulțumesc fanilor pentru toată susținerea din ultimele zile, pentru gândurile pozitive și pentru încrederea pe care mi-o oferă și pe care mi-au oferit-o în ultimele zile. Sper din suflet să fim fericiți după finala la bârnă“, a transmis Larisa Iordache, prin intermediul unui clip postat pe pagina de Facebook a Federaţiei Române de Gimnastică.

FRG a precizat că sportiva este obligată să-şi proteje glezna cu ajutorul unei ghete speciale, dar este hotărâtă să lupte pentru o medalie şi să-şi îndeplinească visul.

ADVERTISEMENT

„Larisa Iordache nu renunță la visul ei. Sub atenta supraveghere a staff-ului medical din Satul Olimpic, Larisa, care poarta o gheată de protecție, este determinată să lupte pentru a-și împlini visul: o medalie olimpică“, a scris Federaţia.

De asemenea, în mesajul postat de FRG, se aduc mulţumiri speciale celor din echipa medicală care a depus eforturi pentru recuperarea gimnastei: Dr. Diana Torje (COSR), Dr. Dan Tănase (COSR), Dr. Vasile Oșean (FR Canotaj), dar și kinetoterapeuții Mircea Nuțescu (FR Baschet) și Iustin Răduțiu (COSR).

ADVERTISEMENT

Larisa Iordache, măcinată de probleme medicale

În ultimii ani, Larisa Iordache a avut o serie lungă de probleme medicale. Chiar la Europenele de la Basel, când a obţinut biletul pentru JO Tokyo 2020, gimnasta a concurat după ce a suferit o criză renală.

A reuşit calificarea în proba de bîârnă, dar, din cauza acelei crize, a fost internată în spital şi a ratat finala europeană la individual compus, care i-ar fi putut aduce o a doua calificare la Jocurile Olimpice.

ADVERTISEMENT

Visul Larisei este de a obţine o medalie olimpică. „Vrea o medalie. De asta a și revenit. Să obțină o medalie olimpică, cât mai strălucitoare. A fost foarte dificil, dar ne bucurăm că a obținut biletul, și-a îndeplinit visul. Este important să continuăm pregătirea pentru visul olimpic“, declara Cristi Moldovan, antrenrorul Larisei.

Laude din partea lui Marius Urzică

Forţa de luptă a Larisei Iordache a fost lăudată şi de Marius Urzică, singurul gimnast român campion olimpic la masculin.

„Larisa, care în ciuda faptului că a fost foarte ghinionistă şi a avut foarte multe probleme în ultima perioadă, atât cu mama ei, cât şi probleme de sănătate, cu operaţii, nu ştia dacă va mai reveni în gimnastică, uitaţi că a avut tărie!

A revenit, le-a demonstrat multora care au crezut că nu va mai reuşit să ajungă la Olimpiadă. Mai mult decât atât, este finalistă la bârnă. Nu rămâne decât să-i ţinem pumnii. Să sperăm că se va întoarce cu medalie acasă”, a declarat Marius Urzică pentru as.ro.

ADVERTISEMENT