Sport

Mesajul lui Adrian Mititelu Jr. după ce FC U Craiova a renunțat la cel mai vechi jucător din lot: ”Omul care ne trebuia”

FC U Craiova s-a despărțit de Claudiu Bălan, unul dintre cei mai vechi jucători din lotul lui Marius Croitoru. Adrian Mititelu Jr i-a transmis un mesaj de mulțumire emoționat.
05.09.2022 | 20:40
Mesajul lui Adrian Mititelu Jr dupa ce FC U Craiova a renuntat la cel mai vechi jucator din lot Omul care ne trebuia
Atacantul Claudiu Bălan, cel mai vechi component al echipei FC U Craiova 1948, și-a reziliat contractul cu gruparea olteană. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Atacantul Claudiu Bălan și FC U Craiova au ajuns al un acord privind rezilierea pe cale amiabilă a contractului. Fotbalistul evolua la gruparea finanțată de Adrian Mititelu din 2017.

Adrian Mititelu Jr îi mulțumește lui Claudiu Bălan pentru întreaga activitate

Pe Adrian Mititelu Jr și de acum fostul atacant al echipei FC U Craiova 1948 Claudiu Bălan îi leagă o prietenie veche. Cei doi au crescut împreună și au fost coechipieri la echipa finanțată de tatăl primului. Mititelu Jr a anunțat prin intermediul unui mesaj emoționant că bunul său prieten nu va mai evolua la gruparea olteană pentru care a marcat 126 de goluri din 2017 încoace.

ADVERTISEMENT

”OMUL CARE NE TREBUIA

Parcă mai ieri era vara lui 2017… vara începută mai rău decât se putea prin pierderea procesului dezafilierii pe data de 13 iunie. Zi memorabilă. Supărați pe soartă și lăsați cu gustul amar al nedreptății, împreună cu familia încercam să îl convingem pe tata să uite de tot ce a însemnat fotbalul pentru el și să o luam de la zero pe domeniul nostru de activitate, imobiliarele.

Zis și nefăcut!

A fost imposibil să îl oprim pe Adrian Mititelu din drumul revanșei, drum căzut în extrema ambiției și a orgoliului său cronic. Strângem rândurile și ne apucam de fotbal, deși cadrul nămolului din Liga a IV-a care urma să ne aștepte era înfiorător, desprins parcă dintr-un coșmar al unui băiețel de 12 ani, ce adormea fericit după o victorie cu Dinamo, în urma foarfecii lui Costea.

ADVERTISEMENT

Tot ce aveam se pierduse și nu mai avea să revină la loc. Amintirile și vuietul vechilor tribune ale lui > erau singurele apanaje care ne-au ținut speranța vie atunci când eram murdari pe încălțăminte. Fără cantonament, fără teren de antrenament, fără lot de jucători și fără prea mulți bani am decis că trebuie să ne mișcăm repede.

Primul jucător care mi-a venit în minte să îl sun a fost Claudiu Bălan, prietenul meu din perioada frumoasă a junioratului. El era la Grupa A și eu la Grupa B în cadrul Campionatului Național de Republicani. De asemenea, foști colegi de echipa în anul 2013 la FC Universitatea Craiova în Liga a II-a, an în care Bălan marcase 4 goluri la vârsta de 19 ani.

ADVERTISEMENT

M-am deplasat într-un cunoscut cartier din Craiova pentru a mă întâlni cu el. Claudiu evolua atunci în Liga 3 la Jiul Podari. Am râs, ne-am amintit de visele din copilărie, ce ne-au fost spulberate în 2014 odată cu intrarea forțată în faliment a clubului și l-am convins pe Claudiu să «mai bage o fisă», așa cum se vorbește în vestiar.

Claudiu Bălan a devenit în scurt timp stâlpul acestui club greu încercat. A fost golgheterului echipei în fiecare sezon până la revenirea echipei în Liga I. A marcat 62 de goluri în Liga a IV-a. A marcat 44 de goluri în cele două sezoane de Liga a III-a. A marcat 12 goluri în Liga a II-a. A marcat 8 goluri în primul sau sezon de Liga I.

ADVERTISEMENT

Merită respectul întregii suflări alb-albastre pentru ce a realizat acest jucător, care în 2017 evolua la 23 de ani în Liga a IV-a. Epictet spunea: «Când îți merge bine, nu poți respira de prieteni; la greu, rămâi singur».

Claudiu nu a lăsat acest club singur și a fost partizanul ce a ajutat la reclădirea lui din temelii. În perioada când Leul a trebuit să devina Phoenix, Claudiu Bălan a fost omul care ne trebuia.

Sunt sigur că mai ai multe de arătat la viitoarele cluburi și îți mulțumesc pentru tot ce ai realizat aici și te felicit pentru faptul ca «ai mai băgat o fisă» și ți-ai îndeplinit visul. Mult succes in cariera!”, a scris Adrian Mititelu, pe pagina de Facebook.

Jibril Ibrahim și Vladislav Blănuță, înlocuitorii lui Claudiu Bălan

FC U Craiova nu a făcut public motivul pentru care lui Claudiu Bălan i-a fost reziliat contractul, însă mutarea era cumva anticipată de transferurile lui Jibril Ibrahim și Vladislav Blănuță.

În actualul sezon Claudiu Bălan a evoluat în șase partide, dintre care cinci ca titular, fără să înscrie vreun gol pentru trupa lui Marius Croitoru.

  • 550.000 de euro este cota de piață a lui Claudiu Bălan, conform platformei transfermarkt
ADVERTISEMENT