În tot mai multe orașe din țară au izbucnit proteste împotriva lui Georgescu, dar și pentru Georgescu, astfel că tensiunea din societate e destul de ridicată. În acest context, Călin Georgescu i-a rugat pe români să nu escaladeze situația și să își rezolve disputele diplomatic, democratic, doar la vot.
”Mesajul principal este legat de faptul că vă îndemn pe toți la pace și liniște socială. Fac un apel la unitate, la calm, respect. În același timp, voi fi foarte ferm: apelez la toată societatea românească. Eu, ca părinte, vă rog pe toți să nu faceți audiență cu acei copii care văd că sunt acum în stradă.
Vă rog să le spuneți să meargă acasă la familiile lor, nu vrem să se întâmple niciun incident! Să avem alegeri în pace, nu în război, astfel riscăm să câștige răul. Nu avem nevoie decât de pace și înțelegere. Instituțiile statului, desigur, este nevoie să-și facă datoria, iar lucrurile se vor întâmpla într-un ritm normal.
Sunt alegeri libere, democratice, unde și tinerii își pot estima dreptul lor, dar nu în stradă, ci doar prin vot. Pentru că aceasta este puterea democrației. De asemenea, rezultatul alegerilor din 24 noiembrie a fost perfect democratic.
Democrația, prin voturile cetățenilor, s-a exprimat absolut imaculat prin vot. Singurul remediu pe care pot să-l declar pentru democrație este mai multă democrație. Democrația trebuie protejată. De asemenea, vă rog către toate instituțiile statului, către jandarmerie, să aibă obligația totală de a nu permite ce s-a întâmplat acum câțiva ani”, a explicat Călin Georgescu la Realitatea PLUS.
Călin Georgescu a precizat că nu s-a prezentat în studio din motive de siguranță, pentru că s-ar teme în special pentru familia sa. Mai mult, a negat că vrea ca țara noastră să iasă din NATO sau UE, sau că și-ar dori să introducă serviciul militar obligatoriu.
De asemenea, a negat că ar vrea să interzică avortul, că ar avea ferme de boți și trolli sau că ar vrea să naționalizeze resursele geografice ale României. ”Nu intenționez să introduc serviciul militar obligatoriu. Orice tânăr, deci băieții, pot să aibă un stagiu de acest fel, contra plată.
Nu din punct de vedere al unei obligativități. E un exemplu democratic și un exemplu de a ne ajuta unii pe alții. La orice calamitate naturală, noi suntem descoperiți”, a declarat Georgescu. În trecut, același personaj declara că serviciul militar ar ”înnobila tinerii, poporul, înnobilează practic țara”.
Un alt subiect sensibil a fost numirea Dianei Șoșoacă pe postul de premier. Călin Georgescu s-a ferit să facă nominalizări și ar aștepta ca majoritatea parlamentară să vină cu propuneri. Sigur pe el, pentru că ar avea în spate ”familia, Dumnezeu și poporul român”, Călin Georgescu nu crede că CCR ar putea decide anularea alegerilor.
”Acesta ar însemna ca indiferent de orice președinte, care va fi ulterior, el va fi ridicol. Ei doresc să interzică dreptul poporului român de a vorbi liber. Votul poporului român a fost perfect democratic și legitim. Dacă se dorește înlăturarea poporului român”, a concluzionat Georgescu.