Sport

Mesajul lui CTP după ce Emma Răducanu a câștigat US Open: ”Dacă era în România nu știu ce făcea”

Emma Răducanu a dat marea lovitură la US Open, dar jurnalistul CTP este de părere că românii nu ar trebui să se mândrească cu performanța ei.
12.09.2021 | 19:25
Mesajul lui CTP după ce Emma Răducanu a câștigat US Open: ”Dacă era în România nu știu ce făcea”
Emma Răducanu a dat marea lovitură la US Open, dar jurnalistul CTP este de părere că românii nu ar trebui să se mândrească cu performanța ei. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Jucătoarea britanică a evoluat puțin la nivel de WTA în acest sezon, dar a uimit la turneele de Grand Slam. Titlul cucerit la Flushing Meadows este una dintre cele mai mari surprize din istoria tenisului.

În clasamentul WTA Race, cel în care sunt contabilizate exclusiv rezultatele din 2021, Răducanu stă foarte bine. Va urca pe locul 14 după succesul la US Open. Actualizarea se va face luni, 13 septembrie, iar sportiva cu origini române intră serios în calcule pentru calificarea la Turneul Campioanelor.

Cum vede CTP succesul Emmei Răducanu la US Open

Jurnalistul CTP a vorbit despre victoria surprinzătoare reușită de Emma Răducanu la US Open și crede că aceasta nu ar fi reușit să ajungă la acest nivel dacă ar fi trăit în România.

ADVERTISEMENT

”Să nu mai facem astfel de apropieri, cu Hagi, cu Simona Halep și cu Emma Răducanu. Sigur că da, o iubim, dar haideți s-o iubim pentru ce joacă, pentru cum este ea ca om. Și este extraordinară! Nu pentru faptul că e româncă, că nu e! Tatăl ei este român. Atât.

Să vă spun ceva care n-o să vă placă, dacă nu se năștea în Canada și nu trăia în Anglia, ci lucrurile astea se întâmplau în România era foarte puțin probabil ca Emma Răducanu să fie unde este astăzi, să ridice trofeul de la US Open.

ADVERTISEMENT

Pentru că accidente fericite precum Simona Halep se întâmplă foarte rar. Dacă era în România nu știu ce făcea. Să fim serioși. Nici nu mai contează ce naționalitate are o jucătoare. Nici n-are rost să ne mai gândim. Sunt vreo șase țări, România, China, Filipine, Ecuador, Canada, Marea Britanie, toate la un loc”, a declarat Tudor Popescu la Digi24.

CTP nu mai vrea să ne mândrim cu jucătoare din alte țări

”Nu mai are rost în ziua de azi să iubești pe cineva, să-ți placă de cineva foarte mult pentru că ‘e de-al nostru’. Nu, îți place pentru că joacă extraordinar, pentru că e un om extraordinar. Nu înseamnă că trebuie să îmi placă o jucătoare cu nume românesc mai mult decât o alta.

ADVERTISEMENT

Ar trebui să ne dezobișnuim de obiceiul ăsta, să nu ne mai amăgim. E o amăgire asta, ‘o româncă de-a noastră a câștigat, extraordinar’. Este victoria ei, e meritul ei și n-are nicio treabă cu noi.

Noi nu suntem mai puțin hoți în conducerea acestei țări, mai puțin imbecili, mai puțin escroci și megalomani în conducerea României, conducerea aleasă de acest popor, dacă Emma Răducanu a câștigat la US Open și noi ne imaginăm că este o româncuță de-a noastră”, a mai spus CTP.

ADVERTISEMENT

Wilander, uimit de Răducanu

Prestațiile solide pe care Emma Răducanu le-a avut la US Open, acolo unde a câștigat turneul venind din calificări și fără să piardă vreun set, l-au impresionat pe fostul mare campion Mats Wilander, acesta considerând că britanica este exponenta noii generații din tenisul feminin.

Mats Wilander a rămas impresionat de faptul că Răducanu este o sportivă extrem de matură în ciuda celor doar 18 ani și este de părere că tăria de caracter o va ajuta foarte mult în carieră.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria SPORT
A apărut noua revistă Fanatik
  • NOUL FANATIK, prima revistă de sport pe hârtie lucioasă
  • 84 pagini de emoții, la NUMAI 5 lei
A apărut noua revistă Fanatik