News

Mesajul lui Donald Trump pentru poporul american: „Vom învinge această molimă, vom câștiga acest război”

12.04.2020 | 16:29
Mesajul lui Donald Trump pentru poporul american Vom invinge aceasta molima vom castiga acest razboi
ADVERTISEMENT

Donald Trump le-a transmis tuturor americanilor să stea acasă de Paști. Președintele SUA a dat asigurări că virusul din Wuhan va fi învins, însă în acest moment oamenii trebuie să rămână închiși în case.

Mesajul lui Trump pentru americani

Donald Trump a comparat pandemia de coronavirus cu un „război”, așa cum a făcut și președintele francez Emmanuel Macron. Liderul SUA a dat asigurări că „molima” va fi învinsă.

ADVERTISEMENT

Pentru creștinii din întreaga America aceasta este Săptămâna Luminată în care ne amintim Învierea lui Hristos. Dar acest Paște este mult diferit față de alți ani pentru că, în multe cazuri, vom fi separați de biserica noastră doar din punct de vedere fizic și nu vom putea sta unii lângă alții, dar vom putea fi în curând împreună.

Însă acum trebuie să stăm separați. Țara noastră se confruntă cu o molimă fără precedent, însă vom câștiga bătălia, vom câștiga războiul și ne vom întoarce în biserici și vom sta unii lângă alții, vom sărbători împreună cu familiile noastre.

ADVERTISEMENT

Avem multe motive pentru a fi recunoscători. Paște fericit!”, a transmis Donald Trump pe Twitter, platforma preferată a liderului american.

Din totalul de 1.795.763 de cazuri de coronavirusînregistrate la nivel mondial, 533.115 de cazuri au fost înregistrate în SUA. Asta, în condițiile în care SUA testează la un nivel incredibil, comparativ cu restul țărilor din lume.

ADVERTISEMENT

Cu 2.693.758 de teste, SUA este ajunsă din urmă doar de Germania, singura țară civilizată care a trecut de 1.3 milioane de teste efectuate.

Numărul morților este și el îngrijorîtor în SUA, 20.580 de persoane fiind răpuse de COVID-19. Oficial, SUA au depășit inclusiv Italia, epicentrul pandemiei de coronavirus din Europa. Virusul face ravagii în azilurile de bătrânidin America, unde oamenii sunt extrem de vulnerabili.

ADVERTISEMENT

Statul New York rămâne cea mai afectată zonă din SUA, cu aproape 200.000 de cazuri confirmate.