Premier League

Mesajul lui Jose Mourinho pentru antrenorii din Premier League care se tem de reluarea campionatului. “Stați acasă și urmăriți Bundesliga!”

14.05.2020 | 16:12
Mesajul lui Jose Mourinho pentru antrenorii din Premier League care se tem de reluarea campionatului Stati acasa si urmariti Bundesliga
ADVERTISEMENT

Jose Mourinho este nerăbdător să se reia activitatea competițională în Premier League, întreruptă în martie ca urmare a izbucnirii pandemiei de coronavirus.

Jose Mourinho a vorbit într-o întâlnire video a antrenorilor din Premier League

Portughezul, care a revenit pe bancă la mijlocul acestui sezon preluând pe Tottenham de la Mauricio Pochettino, se situează pe aceeași poziție cu germanul Jurgen Klopp, antrenorul liderului Liverpool, și a italianului Carlo Ancelotti de la Everton.

ADVERTISEMENT

În cadrul unei întâlniri video între antrenorii din Premier League,mai mulți tehnicieni, în frunte cu Pep Guardiola de la Manchester City, și-au exprimat îngrijorarea privind reluarea campionatului, atât pentru sănătatea jucătorilor din cauza COVID-19, cât și a faptului că aceștia vor intra greu în ritm după o perioadă de pauză atât de îndelungată.

Pep Guardiola și Frank Lampard sunt pe lista opozanților

Răspunsul lui Jose Mourinho a fost unul categoric, fără a mai lăsa loc de interpretări. Dacă vă este teamă, atunci stați acasă și urmăriți Bundesliga la televizor!”

ADVERTISEMENT

Alături de Pep Guardiola,  și Frank Lampard, Nigel Pearson și Graham Potter sunt preocupați și nu înțeleg această grabă de a-i pune pe jucători ca pe arcuri pentru cele nouă etape rămase de jucat.

Mourinho acuză mass-media că i-a denaturat cuvintele

Mourinho a recunoscut acum că este „disperat” pentru reluarea campionatului,  dar a subliniat și importanța păstrării în siguranță a celor implicați, în special a jucătorilor.

ADVERTISEMENT

El a spus: „Nu cred că poziția mea în cadrul ședinței a fost reflectată în mod echitabil astăzi în rapoartele media. Nu am cerut nicio întârziere. Vreau să mă antrenez și sunt disperat să revină în acțiune în Premier League, de îndată ce este sigur în acest sens, mai ales acum vedem alte ligi care se pregătesc să înceapă.

Și-a lăudat jucătorii pentru pregătirea individuală

Sunt extrem de mândru de modul în care jucătorii mei și-au păstrat fitness-ul – au demonstrat un profesionalism, pasiune și dăruire deosebite. Cu toții am muncit extrem de greu prin sesiuni de antrenament la distanță și alergare izolată.

ADVERTISEMENT

Fiecare jucător a fost extrem de angajat în ceea ce privește munca individuală și acum așteptăm să avem liber să înceapă din nou să lucrăm în grupuri mici, pe care le voi susține pe deplin.”

Discuțiile au avut loc miercuri

Consfătuirile dintre antrenorii din Premier League au avut loc miercuri, înainte ca jucătorii să poarte discuții cu Premier League și cu Asociația Fotbalistilor Profesioniști.

Se crede că o serie de staruri sunt îngrijorate pentru propria sănătate și au cerut asigurări suplimentare înainte de a valida Project Restart.

Sunt jucători speriați de ideea revenirii pe teren în plină pandemie

Jucătorul lui Brighton, Glenn Murray,este cea mai recentă figură care își exprimă dezaprobarea pentru repornirea în grabă a fotbalului și se află alături de Sergio Aguero și Danny Rose în criticarea motivelor din spatele dorinței de a aduce jucătorii din nou pe teren.

Șefii cluburilor din Premier League vor ține o întâlnire joi cu Guvernul, FA și EFL pentru a oferi detalii despre reintroducerea fotbalului la cel mai înalt nivel din toată țara.

Directorii din Premier League speră să schimbe decizia de a se juca pe terenuri neutre

Directorii din Premier League speră să schimbe decizia ca partidele să aibă loc pe terenuri neutre și fiecare club să își poată disputa normal jocurile de acasă și din deplasare, cu porțile închise.

Ideea de a găzdui meciuri în locuri neutre a întâmpinat cea mai mare opoziție din partea multor cluburi și dacă ea se va reuși să fie înlocuită atunci șansele ca acordul de reluare a campionatului să fie semnat vor fi foarte mari,.

 

ADVERTISEMENT