News

Mesajul lui Klaus Iohannis după ce a votat: “Azi decidem cum arată România de mâine”

26.05.2019 | 11:18
Mesajul lui Klaus Iohannis dupa ce a votat Azi decidem cum arata Romania de maine
ADVERTISEMENT

Președintele Klaus Iohannis a votat la Liceul Jean Monet din București. Președintele țării și-a exprimat votul atât la alegerile europarlamentare cât și la referendumul pentru justiție inițiat chiar de el. Președintele a spus că românii decid astăzi cum va ajuta România de mâine.

Klaus Iohannis a votat la Jean Monet: ”Puterea politică e la voi”

Președintele României a ajuns la secția de votare fără soția lui, Carmen Iohannis, care, cel mai probabil votează în Sibiu, acolo unde este arondată. Iohannis le-a spus românilor să iasă la vot, să își exprime opțiunea. Decizia de astăzi va marca următoarele luni și următorii ani, susține președintele Iohannis.

ADVERTISEMENT

 

  • VEZI Rezultate parțiale la Alegeri Europarlamentare
  • VEZI Ultimele știri și informații din DIASPORA

 

”Astăzi puterea politică este la voi. Azi decidem cum arată România de mâine. Merită să votați. Azi decideți pentru următoarele luni sau ani. Suntem la primele alegeri dintr-un ciclu mai lung. am votat și am constatat că am avut mai multe inițiative de mobilizare la vot decât altădată”, a spus Iohannis după ce a ieșit de la urne.

Klaus Iohannis a votat la cele trei buletine de vot. Sursa foto: Libertatea.ro

Ce lideri au votat dimineața

Până la această oră au votat mai mulți lideri politici printre care Dan Barna, Ludovic Orban, Rareș Bogdan, Lia Olguța Vasilescu, Călin Popescu Tăriceanu și Dacian Cioloș. Rareș Bogdan a declarat după ce a ieșit de la vot că este îngrijorat de modul greoi în care se votează în străinătate, după ce a văzut cozile interminabile de la Roma și Paris.

ADVERTISEMENT

Și fostul președinte al României, Traian Băsescu, cel care deschide lista Partidului Mișcarea Populară, a votat și el împreună cu soția lui, Maria, tot la Liceul Jean Monet. Românii pot vota astăzi doar la secția unde sunt arondați, dacă se află în orașul de domiciliu, iar dacă se află în altă localitate își pot exprima opinia votând pe listele suplimentare.

Județul care înregistrează cea mai mare prezență la vot până la această oră este Ilfov, cu peste 10%. La coada clasamentului privind prezența sunt județele Maramureș, Satu Mare și Covasna.

ADVERTISEMENT