Sport

Mesajul lui Mihai Iosif înainte de derby-ul Dinamo – Rapid: „Sper să supraviețuiască!”

Ultimul derby bucureștean al turului de campionat, Dinamo – Rapid, va avea loc sâmbătă, 23 octombrie, de la ora 20.30, se va juca pe stadionul din Șos. Ștefan cel Mare, iar înaintea confruntării antrenorul oaspeților, Mihai Iosif, și-a arătat respectul pentru adversari.
21.10.2021 | 16:38
Mesajul lui Mihai Iosif inainte de derbyul Dinamo  Rapid Sper sa supravietuiasca
ADVERTISEMENT

Mai sunt aproximativ 50 de ore până la meciul dintre Dinamo și Rapid, din etapa a 13-a a Ligii I, care găsește cele două combatante în situații complet diferite. Gazdele nu au mai câștigat din etapa a 3-a, când s-au impus, pe teren propriu, în fața celor de la Academica Clinceni cu 3-1.

Oaspeții, în schimb, dau semne că și-au revenit după seria de patru etape fără victorie, care i-a aruncat de pe locul 2 până la mijlocul clasamentului. Remiza din deplasare cu Sepsi și, mai ales, victoria de pe teren propriu împotriva campioanei CFR Cluj, 2-0, au readus sângele în obrajii celor din cadrul echipei alb-vișinii.

ADVERTISEMENT

Mihai Iosif nu uită evenimentele de acum șase ani

Rapid și Dinamo sunt despărțite, în clasament, de nouă locuri, dar antrenorul grupării din Giulești știe că acesta nu este un aspect care să conteze decisiv în ceea ce privește ostilitățile din teren.

E un derby de tradiție al fotbalului românesc, e un derby frumos. Eu nu pot să uit, în 2015, atunci când am intrat în faliment, dacă nu mă înșel, a fost un meci de old-boys, în sala Dinamo, iar suporterii noștri alături de cei ai lui Dinamo au strigat: ‘Rapid nu moare’.

ADVERTISEMENT

Mihai Iosif și elevii lui vor să onoreze derby-ul

Eu n-am cum să uit acest lucru și acum sper să supraviețuiască și Dinamo. E un derby, eu și jucătorii mei vrem să onorăm acest meci, vom da totul pe teren pentru a obține un rezultat cât mai bun.

Mă bucur că pot lua parte la așa ceva. Ne-ar fi plăcut să jucăm pe Arena Națională, poate veneau și mult mai mulți spectatori, dar nu avem ce face. Așa cum și noi am fost nevoiți să jucăm în etapa trecută la Mioveni, dinamoviștii sunt și ei în aceeași situație” a declarat antrenorul Mihai Iosif, informează telekomsport.ro.

ADVERTISEMENT

De partea cealaltă va fi Mircea Rednic. Acesta s-a consacrat ca jucător la Dinamo, dar în ultimii trei ani ai carierei a jucat la Rapid, alături de care a câștigat Cupa României (1998) și titlul național (1999).

Ca antrenor, prima echipă pe care a pregătit-o a fost chiar Rapid, în sezonul 2000/2001. A revenit în sezoanele 2002/2003, când a adus titlul în Giulești, și 2007/2008. În vara anului 2006 a semnat cu Dinamo și a câștigat titlul, devenind al doilea tehnician de după Revoluție care câștigă titlul cu echipe diferite.

ADVERTISEMENT