News

Mesajul lui Nicolae Bănicioiu pentru medici, de Ziua Mondială a Sănătății. Ce le-a transmis fostul ministru

07.04.2020 | 14:27
Mesajul lui Nicolae Banicioiu pentru medici de Ziua Mondiala a Sanatatii Ce lea transmis fostul ministru
ADVERTISEMENT

Nicolae Bănicioiu, fostul Ministru al Sănătății, rămâne alături de cadrele medicale din România, în plină pandemie de coronavirus. Politicianul le-a transmis un mesaj emoționant tuturor celor care luptă pentru România, în prima linie, contra inamicului invizibil COVID-19.

Mesajul lui Nicolae Bănicioiu pentru medici

Întreaga lume sărbătorește astăzi „Ziua Mondială a Sănătății”, o zi specială în care eroii din spitale sunt aplaudați de miliarde de oameni pentru efortul depus în lupta cu coronavirus. fostul ministru Nicolae Bănicioiu a transmis și el un mesaj emoționant pe Facebook, mulțumindu-le tuturor medicilor și asistentelor pentru sacrificiul pe care-l fac.

ADVERTISEMENT
Mesajul lui Bănicioiu pentru medici
Mesajul lui Bănicioiu pentru medici. Foto: Facebook

„? Astăzi, 7 Aprilie 2020,
este Ziua Mondială a Sănătății!

Să ne alocăm un minut pentru a onora medicii ? asistenții??‍⚕️??‍⚕️??‍⚕️ și tot personalul medical ? pentru efortul lor împotriva #COVID19.

? Asistenții, alături moașe și de toate cadrele medicale reprezintă cel mai numeros personal de sănătate din întreaga lume, oameni fără de care lupta doctorilor ar fi imposibilă și care își riscă viața zi de zi pentru salvarea celorlalți!

ADVERTISEMENT

? Cu atât mai mult, în vreme de pandemie, să le mulțumim tutor pentru tot ceea ce fac în fiecare zi.

VĂ MULȚUMESC ?❗️
SUNTEȚI EROII ZILELOR NOASTRE❗️”, a scris Bănicioiu pe Facebook.

Ziua Mondială a Sănătății, sărbătorită la nivel înalt

Conform descrierii oficiale, „Ziua Mondială a Sănătății este o zi globală de conștientizare a sănătății sărbătorită în fiecare an la 7 aprilie,  ub sponsorizarea Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), precum și a altor organizații conexe”.

ADVERTISEMENT

Milioane de vieți sunt salvate în fiecare an în urma efortului depus de către medici. În actualul context al pandemiei de coronavirus, sacrificiul cadrelor medicale este cu atât mai respectat și apreciat de întreaga umanitate. În Italia, 88 de cadre medicale au murit luptându-se cu coronavirus.

În România 474 de cadre medicale au coronavirus, majoritatea fiind din București și Suceava.