Sport

Mesajul lui Pele după controversa legată de recordul de goluri: ”Nu trebuie să umbrească realizările lor”

07.01.2021 | 11:03
Mesajul lui Pele dupa controversa legata de recordul de goluri Nu trebuie sa umbreasca realizarile lor
ADVERTISEMENT

Văzut de mulți drept cel mai mare jucător din istorie, brazilianul Pele a avut o reacție oficială în legătură cu discuția iscată odată cu depășirea sa de către portughezul Cristiano Ronaldo la numărul de goluri înscrise de-a lungul timpului.

Jucătorul lui Juventus a înscris împotriva celor de la Udinese golul cu numărul 758 al carierei și l-a întrecut astfel pe Pele, fostul fotbalist  a reușit 757 de goluri în jocurile oficiale.

ADVERTISEMENT

Astfel, vedeta echipei italiene a ajuns al doilea cel mai bun marcator din istorie după Josef Bican, care a înscris 805 goluri între 1931 și 1955.

Reacția lui Pele după ce a fost acuzat că nu recunoaște recordul lui Cristiano Ronaldo

Imediat după ce portughezul a înscris golul cu numărul 758, jurnaliștii din toată lumea au notat că brazilianul și-a modificat descrierea paginii de Instagram, unde a scris că este ”cel mai bun marcator din toate timpurile (1238 de goluri)” după ce a pus la socoteală și reușitele din jocurile amicale.

ADVERTISEMENT

Pele a dorit să le răspundă celor care l-au acuzat că și-a pus mai multe reușite în palmares abia după ce a fost întrecut de starul portughez la numărul de goluri înscrise în jocurile oficiale.

“Am fost acuzat de presă că mi-am schimbat descrierea paginii de Instagram pentru a eclipsa marile vedete care îmi doboară recordurile (n.r. Messi și Ronaldo).

ADVERTISEMENT

Santos susține că Pele este cel mai bun marcator din toate timpurile

Acel text este acolo de când m-am alăturat platformei respective. Asta nu trebuie să umbrească în vreun fel realizările incredibile ale acestora”, a scris Pele pe contul său de pe o rețea de socializare. Brazilianul a avut și un mesaj pentru jucătorul argentinian al Barcelonei după ce i-a egalat recordul. 

Cu puțin timp în urmă, brazilianul a fost întrecut de Messi în ierarhia celor mai multe reușite înscrise pentru o singură echipă, însă nici acolo lucrurile nu sunt clare. Oficialii echipei Santos, formație la care brazilianul a evoluat în cea mai mare parte a timpului, spun că Pele are mai multe reușite decât starul catalanilor pentru că ar trebui puse la număr și golurile din jocurile amicale, care în epoca în care brazilianul a evoluat erau mult mai dese și mai tari.

ADVERTISEMENT

Pele s-a retras pe 1 octombrie 1977 din fotbal. După ce a plecat de la Santos a semnat cu New York Cosmos. La naționala Braziliei, pentru care a debutat pe 7 iulie 1957, a reușit 77 de goluri în 93 de partide.

ADVERTISEMENT
Tags: