News

Mesajul lui Piedone de Paști, după ce i s-a amânat iar sentința din dosarul Colectiv. Primarul Sectorului 5, cuvinte dure față de cei care l-au uitat

După o altă amânare a sentinței finale din dosarul Colectiv, Cristian Popescu Piedone a postat, în prima zi de Paști, un mesaj pentru cei care l-au uitat.
25.04.2022 | 08:27
Mesajul lui Piedone de Pasti dupa ce i sa amanat iar sentinta din dosarul Colectiv Primarul Sectorului 5 cuvinte dure fata de cei care lau uitat
ADVERTISEMENT

”La poartă ajungeau, neinvitați, oameni dornici să-mi șoptească la ureche despre alți oameni”, a scris Cristian Piedone, în prima zi de Paști, pe facebook, la scurt timp după o altă amânare a sentinței finale din dosarul Colectiv, în care este condamnat la 8 ani și 6 luni de închisoare.

Piedone, dezamăgit de prieteni

Cristian Piedone a dat de înțeles prin mesajul postat că este dezamăgit de prieteni/cunoștințe mai vechi, care acum nu-l mai bagă în seamă. El a subliniat cum mulți dintre cei care l-au îndrăgit s-au rărit.

ADVERTISEMENT

”A fost o vreme… A fost o vreme când la poarta lui Piedone ajungeau, neinvitați, oameni dornici să-i șoptească la ureche… despre alți oameni.

A fost o vreme când la poarta lui Piedone ajungeau, neinvitate, stive de numere de telefon tipărite pe mucava ori pe cartoane scumpe… Și-a venit o zi când peste Piedone a căzut năpasta…

ADVERTISEMENT

Și poarta i s-a golit, brusc. Și telefonul i-a tăcut… Și din miile de numere de telefon stocate în agendă… de Crăciun l-au vizitat 29, de ziua lui 16, de Paște… 9. Și Piedone a înțeles… că așa-i viața printre străini”, a scris primarul Sectorului 5, pe facebook.

Piedone: ”Multora încă le recunosc și mersul și paltonul…”

Chiar dacă se simte abandondat, Piedone pare că s-a resemnat cu gândul. El a mai precizat că de 6 ani, perioada de când este judecat în dosarul Colectiv, a văzut ” spate de om cât pentru zece vieți!”

ADVERTISEMENT

De asemenea, edilul i-a îndrumat pe oameni să se încreadă în propriile familii și în speranță.

”Piedone a înțeles că-n viața asta pământească… FAMILIA E SCUTUL ȘI PÂINEA ȘI SCEPTRUL ȘI PERNA. Există și prieteni, dar puțini. De șase ani și jumătate încoace… eu, Piedone, am văzut spate de om cât pentru zece vieți! Multora încă le recunosc și mersul și paltonul…

ADVERTISEMENT

Și-i simt hulpavi, cum vor să ajute vântul ăla surd care mă tot împinge…Dar… poate că așa a fost să fie! Până la urmă… bună sau rea, orice poveste are un epilog. Așa că și povestea lui Piedone are unul… Nu-i bai! Poate că așa-i legea pământului…

Dumnezeu știe! După orice epilog există însă… amintirea. Și naratorul care va povesti, peste timp, și povestea… primarului Piedone. Omul Piedone… ar fi fericit! Și s-ar bucura, dacă urmatorul ales să ridice sceptrul comunității… va continua să creadă că poate face imposibilul… posibil! Fie-vă casa liniștită, tuturor! Să credeți mereu în speranță, în voi și în familiile voastre! Vă îmbrățișez, cu drag! Paște fericit!”, a mai scris Piedone.

Sentința finală din dosarul Colectiv, amânată pentru 3 mai

Sentința finală din dosarul Colectiv trebuia pronunțată pe 15 aprilie 2022. Dar, s-a amânat din nou. De această dată pentru 3 mai. În dosar, Piedone este condamnat la 8 ani și 6 luni de închisoare, pentru abuz în serviciu, iar patronii clubului la 11 ani și 8 luni de închisoare.

ADVERTISEMENT