News

Mesajul MAE pentru românii din Sri Lanka! Ce se întâmplă după atacurile de Paștele catolic

Autor: Bogdan Solomon | 21.04.2019 | 15:25
Mesajul MAE pentru românii din Sri Lanka! Ce se întâmplă după atacurile de Paștele catolic
Sri Lanka a fost devastată, chiar în ziua Paștelui catolic

Chiar în ziua de Paște, poporul din Sri Lanka a fost lovit de o tragedie uriașă. Nu mai puțin de opt explozii s-au produs simultan duminică, în bisericile și hotelurile în care oamenii se adunaseră pentru a marca această sărbătoare catolică.

Reacția MAE după tragedia din Sri Lanka

Ministerul Afacerilor Externe a transmis un mesaj important pentru toți românii aflați pe teritoriul statului insular din sudul Asiei. Autoritățile române dau asigurări că urmăresc îndeaproape evenimentele ulterioare exploziilor produse în Sri Lanka.

Ambasada României la Colombo urmăreşte îndeaproape evenimentele legate de exploziile produse la data de 21 aprillie 2019, în orașul Colombo și în alte regiuni din Republica Democratică Socialistă Sri Lanka.Reprezentanții misiunii diplomatice române au întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autorităţile locale, în vederea obținerii unor informații cu privire la existența unor cetățeni români printre persoanele afectate” , se arată în comunicatul transmis de MAE.

Anunțul MAE după tragedia din Sri Lanka
Anunțul MAE după tragedia din Sri Lanka

Anunțul reprezentanților MAE

„Până în prezent, autoritățile locale nu au notificat ambasada cu privire la existența unor cetățeni români printre persoanele implicate, iar la nivelul misiunii diplomatice nu s-au înregistrat solicitări de asistență consulară.

Ministerul Afacerilor Externe reamintește că cetățenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Colombo: +94 11 2676520 apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență sau la numărul de urgenţă al misiunii diplomatice: +94 777 88 2539.
Ambasada României la Colombo menţine cazul în atenție și este în contact cu autoritățile locale, fiind pregătită să acorde asistență consulară, dacă situația o va impune” , mai transmite MAE.

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!