Sporturi

Mesajul Nadiei Comăneci pentru idolul său: “Ai fost o inspirație pentru o fetiță din România”

09.01.2021 | 22:31
Mesajul Nadiei Comaneci pentru idolul sau Ai fost o inspiratie pentru o fetita din Romania
ADVERTISEMENT

Nadia Comăneci a transmis un mesaj emoționant de felicitare fostei mari gimnaste și campioane olimpice, Agnes Keleti, cu ocazia împlinirii venerabilei vârste de 100 de ani.

Agnes Keleti este cu adevărat o legendă a gimnasticii mondiale, cucerind nu mai puțin de 10 medalii la Jocurile Olimpice.

ADVERTISEMENT

Pentru Nadia Comăneci, sportiva născută în Ungaria a fost un idol, performanțele sale fiind un reper în cariera româncei.

Mesajul Nadiei Comăneci pentru idolul său: “Ai fost o inspirație pentru o fetiță din România”

”Dragă Agnes! Sunt Nadia Comăneci și sunt într-o sală de sport. La mulți 100 de ani Agnes! Este o onoare pentru mine să te felicit pentru o viață extraordinară. Nu doar ca gimnastă, ne-ai dovedit mereu ce om minunat ești și ce determinare ai.

ADVERTISEMENT

Ce ai reușit la Helsinki și la Melbourne a devenit o inspirație pentru o fetiță ca mine, care a crescut în România și a vrut să ajungă ca tine. Toată lumea te admiră.

De la o medaliată olimpică cu aur la alta din clubul acesta, îți urez din nou: La mulți ani!” a fost mesajul postat de Nadia Comăneci pe o rețea de socializare.

ADVERTISEMENT

Agnes Keleti o legendă a gimnasticii de performanță

Agnes Keleti locuiește la Budapesta după o viață extrem de interesantă și agitată. În timpul celui de al Doilea Război Mondial a lucrat ca servitoare, iar frica sa era că autoritățile naziste vor descoperi că este de origine evreiască. Diplomatul suedez Raoul Wallenberg le-a salvat de la moarte pe mama și pe sora ei, dar din păcate tatăl și alte rude ale sale au fost victimele Holocaustului.

După război a ratat Jocurile Olimpice de la Londra din 1948 din cauza unei accidentări. “Am iubit gimnastica pentru că puteam călători unde doream”, a declarat Agnes Keleti stabilită la 35 de ani în Australia, după ce Uniunea Sovietică a invadat Ungaria în 1956. A emigrat apoi în Israel și a revenit acasă, în Ungaria la Budapesta abia în anul 2015.

ADVERTISEMENT

”Acești 100 de ani au trecut de parcă au fost doar 60! Doctorul mi-a recomandat să nu fac exerciții prea complicate ca să nu-mi scrântesc piciorul!” a declarat de ziua sa fosta mare olimpică.

ADVERTISEMENT
VIDEO. Două femei lovite cu bestialitate de „Perversul” de pe Târgu Ocna, în...
VIDEO. Două femei lovite cu bestialitate de „Perversul” de pe Târgu Ocna, în cușcă, la gala RXF din Sala Polivalentă! Reacția șocantă a organizatorilor
Nadal, colosal: Rafa, de dat exemplu pentru românii care au pierdut bucuria de...
Nadal, colosal: Rafa, de dat exemplu pentru românii care au pierdut bucuria de a-și reprezenta țara
BREAKING NEWS! Simona Halep nu va participa la Jocurile Olimpice de la Paris!...
BREAKING NEWS! Simona Halep nu va participa la Jocurile Olimpice de la Paris! Ghinioanele nu se mai termină pentru tenismenă
Verişorul Raisei, criminal la 15 ani. Băiatul a recunoscut tot. Cum a primit...
Verişorul Raisei, criminal la 15 ani. Băiatul a recunoscut tot. Cum a primit tatăl său vestea: "A greşit, e copilul meu!"
„Divină!” Soția lui Andrei Ivan, care face „șpagatul perfect”, apariție răvășitoare într-un costum...
„Divină!” Soția lui Andrei Ivan, care face „șpagatul perfect”, apariție răvășitoare într-un costum de baie minuscul în Mykonos
Ce nu s-a văzut la TV la Survivor! Zanni, reacție furibundă după ce...
Ce nu s-a văzut la TV la Survivor! Zanni, reacție furibundă după ce mama lui Iancu Sterp l-a criticat aspru: "Se încearcă manevre prea murdare..."
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Dezvăluiri despre Simona Halep. Cum s-a purtat tenismena cu o româncă în China
Dezvăluiri despre Simona Halep. Cum s-a purtat tenismena cu o româncă în China
Vine vreme extremă în România. Meteorologii au dat alarma
Vine vreme extremă în România. Meteorologii au dat alarma
Zanni îi învinge pe Iancu Sterp și Andrei Ciobanu în marea finală și...
Zanni îi învinge pe Iancu Sterp și Andrei Ciobanu în marea finală și ia premiul de 100.000 de euro de la Pro TV?! Surpriză uriașă în finala Survivor!
Europa, în alertă maximă. O nouă armă de război a Rusiei: incendierea și...
Europa, în alertă maximă. O nouă armă de război a Rusiei: incendierea și sabotajul
Actorul român care și-a părăsit soția după 35 de ani de căsnicie pentru...
Actorul român care și-a părăsit soția după 35 de ani de căsnicie pentru o studentă. Au împărțit scena și au avut cariere de succes