ADVERTISEMENT
Sporturi

Mesajul Nadiei Comăneci pentru idolul său: “Ai fost o inspirație pentru o fetiță din România”

Autor: Eduard Dimiean | 09.01.2021 | 22:31
Mesajul Nadiei Comăneci pentru idolul său:
Mesajul Nadiei Comăneci pentru idolul său: "Ai fost o insprație pentru o fetiță din România" (HEPTA)

Nadia Comăneci a transmis un mesaj emoționant de felicitare fostei mari gimnaste și campioane olimpice, Agnes Keleti, cu ocazia împlinirii venerabilei vârste de 100 de ani.

ADVERTISEMENT

Agnes Keleti este cu adevărat o legendă a gimnasticii mondiale, cucerind nu mai puțin de 10 medalii la Jocurile Olimpice.

Pentru Nadia Comăneci, sportiva născută în Ungaria a fost un idol, performanțele sale fiind un reper în cariera româncei.

Mesajul Nadiei Comăneci pentru idolul său: “Ai fost o inspirație pentru o fetiță din România”

”Dragă Agnes! Sunt Nadia Comăneci și sunt într-o sală de sport. La mulți 100 de ani Agnes! Este o onoare pentru mine să te felicit pentru o viață extraordinară. Nu doar ca gimnastă, ne-ai dovedit mereu ce om minunat ești și ce determinare ai.

ADVERTISEMENT

Ce ai reușit la Helsinki și la Melbourne a devenit o inspirație pentru o fetiță ca mine, care a crescut în România și a vrut să ajungă ca tine. Toată lumea te admiră.

De la o medaliată olimpică cu aur la alta din clubul acesta, îți urez din nou: La mulți ani!” a fost mesajul postat de Nadia Comăneci pe o rețea de socializare.

Agnes Keleti o legendă a gimnasticii de performanță

Agnes Keleti locuiește la Budapesta după o viață extrem de interesantă și agitată. În timpul celui de al Doilea Război Mondial a lucrat ca servitoare, iar frica sa era că autoritățile naziste vor descoperi că este de origine evreiască. Diplomatul suedez Raoul Wallenberg le-a salvat de la moarte pe mama și pe sora ei, dar din păcate tatăl și alte rude ale sale au fost victimele Holocaustului.

ADVERTISEMENT

După război a ratat Jocurile Olimpice de la Londra din 1948 din cauza unei accidentări. “Am iubit gimnastica pentru că puteam călători unde doream”, a declarat Agnes Keleti stabilită la 35 de ani în Australia, după ce Uniunea Sovietică a invadat Ungaria în 1956. A emigrat apoi în Israel și a revenit acasă, în Ungaria la Budapesta abia în anul 2015.

”Acești 100 de ani au trecut de parcă au fost doar 60! Doctorul mi-a recomandat să nu fac exerciții prea complicate ca să nu-mi scrântesc piciorul!” a declarat de ziua sa fosta mare olimpică.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!