News

Mesajul neașteptat primit de un român care își dorește să se reîntoarcă în țară: ”Ai să regreți pentru totdeauna”

Un român aflat în Spania își dorește să se reîntoarcă în România. Bărbatul a decis să le ceartă câteva sfaturi celor care activează în același domeniu ca și el.
03.11.2022 | 23:21
Mesajul neasteptat primit de un roman care isi doreste sa se reintoarca in tara Ai sa regreti pentru totdeauna
Ce recomandări a primit un român care a vrut să revină în România. Sursă foto: freepik.com / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Mulți români au ajuns să plece în străinătate pentru un trai mai bun. Unii au decis să revină în țară, în timp ce alții au preferat să înceapă o nouă viață dincolo de hotare.

Ce mesaj a primit un bărbat care vrea să revină în România

Sunt însă și cazuri în care anumiți români nu știu dacă merită sau nu să revină în România. Acesta este și cazul unui bărbat, care a cerut un sfat pe internet.

ADVERTISEMENT

Anunțul a fost publicat pe grupul de Facebook “Constructori și meseriași în construcții”, iar românul, care confirmă faptul că are 20 de ani de experiență în Spania, spune că vrea să se întoarcă în România.

Pe de altă parte, dilema lui este dacă va reuși sau nu să găsească un contract permanent pentru suma de 1.500 de euro pe lună, adică echivalentul a 7.300 de lei.

ADVERTISEMENT

“Sunt meseriaș de prima categorie, cu 20 de ani de experiență pe șantierele din Spania și vreau să vin în România să muncesc. Am 50 de ani, găsesc de muncă cu contract permanent la 1.500 de euro pe lună?”, a fost întrebarea bărbatului.

Anunțul său a strâns nenumărate reacții. Au fost persoane care l-au încurajat și i-au spus că poate câștiga această sumă în București, în timp ce alții spun că sunt slabe șansele să obțină un astfel de salariu în România, în construcții, în ciuda faptului că prețurile la locuințe continuă să crească.

ADVERTISEMENT

De asemenea, au fost și internauți care i-au recomandat mai degrabă să își deschidă o firmă de construcții dacă își dorește într-adevăr să câștige bani mai mulți.

Reacții pe bandă rulantă la postarea românului din Spania

Un alt bărbat în schimb i-a recomandat acestuia să rămână în Spania, pentru că riscă să rămână șomer dacă revine în România, în ciuda experienței sale.

ADVERTISEMENT

Cel mai interesant mesaj dintre toate a fost unul venit tot din partea unui bărbat. Acesta i-a transmis românului că indiferent de cât de mult ar ajunge să muncească și ce experiență are, angajatorul își va bate joc de el, iar un salariu de 1.500 de euro tot nu va avea.

Mai mult de atât, acesta l-a avertizat pe bărbat că va regreta pentru totdeauna dacă alege să se întoarcă în România, lucru pe care internautul îl cunoaște din propria experiență.

“Așa salariu nu o să îți dea în România niciun angajator. Îți spun din experiența de zi cu zi. Cât ai fi de meseriaș își bat joc de tine. Îți promit, îi faci treabă de calitate, dar nu îți dau banul pe care îl meriti. Stai acolo, dacă este într-adevăr bine, nu îți strica rostul.

Ai să regreți pentru totdeauna. Îți dau acest sfat părintește. Ceea ce ți-am menționat, îți spun prin ce am trecut”, a fost mesajul primit de acesta.

Menționăm faptul că, potrivit statisticilor, cel mai bine plătit loc de muncă din România poate ajunge și la zeci de mii de lei pe lună, însă este în domeniul IT.

ADVERTISEMENT