News

Mesajul Patriarhului Daniel de Florii: „Iisus Hristos ne va ajuta să biruim această pandemie”

12.04.2020 | 21:30
Mesajul Patriarhului Daniel de Florii Iisus Hristos ne va ajuta sa biruim aceasta pandemie
ADVERTISEMENT

Patriarhul Daniel a transmis un mesaj populației în plină pandemie de coronavirus. Liderul Bisericii Ortodoxe Române a anunțat că se roagă pentru oamenii care stau închiși în casă. „Să ne ajute să ne ridicăm din teama prea mare de boală şi să ne întărim în credinţă şi în fapte bune, în milostenie şi în ajutorarea celor aflaţi în nevoi”, a transmis ÎPS Daniel.

Mesajul Patriarhului Daniel pentru români

Patriarhul le-a reamintit oamenilor că, în aceste momente, este important să gândim la cei apropiați: „Să nu ne gândim atât de mult la noi înşine, ci mai mult la nevoile altora și să simţim cum în sufletul nostru intră binecuvântarea Mântuitorului Iisus Hristos”.

ADVERTISEMENT

Conform basilica.ro, Patriarhul a îndemnat să-l rugăm cu toţii pe Mântuitorul Iisus Hristos, care a intrat în Ierusalim,

să intre şi în sufletele noastre şi în casele noastre care au devenit în aceste zile paraclise şi capele familiale, ţinând legătura prin rugăciune cu biserica din parohie”.

ADVERTISEMENT

Prin aceasta arătăm şi noi că biruinţa lui Hristos asupra morţii, asupra suferinţei este biruinţa iubirii Sale jertfelnice. Şi astăzi Iisus plânge când o mulţime de oameni suferă, când mulţi oameni au decedat”, a mai transmis Patriarhul.

Cel mai important, Patriarhul Daniel le-a transmis românilor să aibă grijă de cei nevoiași în această perioadă: „Biserica deodată cu înfrumuseţarea lăcaşului de cult se gândeşte şi la ajutorarea săracilor, a bolnavilor, oamenilor singuri, a oamenilor neajutoraţi.

ADVERTISEMENT

Mântuitorul Iisus Hristos nu opune cinstirea Lui de către Maria, sora lui Lazăr, şi grija pentru săraci, ci le menţine pe ambele într-o legătură duhovnicească învăţându-ne pe noi să preţuim deodată frumuseţea Casei Domnului şi să arătăm iubire smerită şi milostivă faţă de cei aflaţi în nevoi”.

În încheiere, Patriarhul le-a urat la mulți ani tuturor celor care și-au sărbătorit ziua onomastică de Florii.

ADVERTISEMENT

„Dorim să adresăm părinteşti urări de sănătate, pace, ajutor de la Dumnezeu şi de bucurie tuturor celor care poartă numele de flori şi le dorim să devină flori ale dreptei credinţe, bucuriei şi speranţei”, a concluzionat prelatul.

ADVERTISEMENT