Life

Mesajul Patriarhului Daniel de Sfinții Constantin și Elena. Ce le-a urat sărbătoriților în această zi

Ce mesaj a avut patriarhul Daniel pentru sărbătoriții zilei de Sfinții Constantin și Elena. Acesta a vorbit despre importanța sfinților pentru biserică.
21.05.2022 | 19:43
Mesajul Patriarhului Daniel de Sfintii Constantin si Elena Ce lea urat sarbatoritilor in aceasta zi
Mesajul Patriarhul Daniel de Sfinții Constantin și Elena
ADVERTISEMENT

Patriarhul Daniel a transmis un mesaj cu ocazia sărbătorii Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena. Acesta a vorbit despre importanța lor pentru religia creștină.

Ce mesaj a avut patriarhul Daniel pentru sărbătoriți

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a transmis un mesaj pentru cei care își sărbătoresc ziua de Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena.

ADVERTISEMENT

“Multă sănătate, credinţă puternică şi ocrotire de la Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena”, a spus el.

Patriarhul Daniel, mesaj de Sfinții Constantin și Elena

Aflat pe Dealul Mitropoliei la sărbătoarea Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena, patriarhul Daniel le-a transmis un mesaj credincioșilor de acolo.

ADVERTISEMENT

Despre Sfântul Constantin, patriarhul a spus că a fost un adevărat apostol între împărați, care i-a ajutat pe creștini în mod constant.

Acesta a fost cel care a dat un „edict de toleranță” pentru ca oricine să aibă libertatea de a crede în ce dorește, fie că era vorba de creștinism sau altceva.

ADVERTISEMENT

„El s-a născut aproape de teritoriul României, în oraşul Naisus, care, astăzi, se numeşte Niş, în Serbia. Naisus făcea parte din Dacia Mediterranea, care avea în proximitate provincia Dacia Felix”, a spus patriarhul.

„Constantin cel Mare a zidit biserici în Oltenia, a ajutat pe creştinii de acolo”, a mai subliniat acesta.

ADVERTISEMENT

Care a fost aportul Sfântului Constantin cel Mare pentru biserică

De asemenea, patriarhul a vorbit și despre importanța Sfântului Constantin cel Mare pentru biserică. Astfel, Preafericitul Părinte Daniel a transmis că lucrarea de caritate a bisericii a fost începută cu ajutorul Sfinților Constantin și Elena.

De asemenea, Sfântul Constantin a decis să fie eliminate legile păgâne din imperiul pe care îl conducea, la sfatul mamei sale.

“Sfântul Constantin cel Mare ajută Biserica în lucrarea sa misionară. Ajuta Biserica, pentru că Biserica, la rândul ei, ajuta pe săraci, pe orfani, pe bolnavi, pe bătrâni.

Lucrarea aceasta filantropică sau caritabilă a Bisericii a început cu ajutor din partea Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena.

Pe lângă lucrarea liturgică, a fost dezvoltată şi lucrarea social filantropică. Dar, mai mult decât atât, la sfatul mamei sale, Constantin cel Mare a schimbat multe legi din imperiu, legi păgâne”, a mai spus el.

ADVERTISEMENT