ADVERTISEMENT
News

Mesajul sfâșietor al unui student la Medicină pentru cei care evită să se vaccineze: “Nu îmi e dor de vacanțe, mi-e dor de bunica!”

Alex, un student la Medicină, are un mesaj sfâșietor pentru cei care evită să se vaccineze anti-Covid.
Autor: Adrian Baciu | 28.05.2021 | 10:44
Mesajul sfâșietor al unui student la Medicină pentru cei care evită să se vaccineze:
Mesajul sfâșietor al unui student la Medicină pentru cei care evită să se vaccineze: "Nu îmi e dor de vacanțe, mi-e dor de bunica!" Sursa foto: Facebook/RO Vaccinare

Pagina oficială de Facebook a Platformei naționale de informare cu privire la vaccinarea împotriva Covid-19 a expus sfâșietoarea poveste a unui student la medicină care și-a pierdut bunica din cauza virusului.

ADVERTISEMENT

Sfâșietoarea poveste a unui student la medicină care și-a pierdut bunica din cauza Covid-19

Totul s-a întâmplat în debutul anului. Alex, un student aflat în anul 4 la medicină, povestește că a avut șansa de a se vaccina anti-Covid, pe 15 ianuarie. Astfel, credea acesta, își luase o măsură suplimentară pentru protecția celor din jur.

La acea vreme, o persoană dragă acestuia, bunica sa, aflată în grupa de risc, cu grave probleme cardiace, era și ea dispusă să primească vaccinul. Aceasta se temea ca nu cumva să transmită virusul mai departe.

”Pe 15 Ianuarie m-am vaccinat, și la vremea respectivă nu știam dacă ar fi ok să o vaccinez și pe bunica mea sau nu, având probleme cardiace destul de grave.

ADVERTISEMENT

Și ei îi era frică, dar mi-a spus: ‘mamă, păi cum să vă vaccinați voi și eu să rămân nevaccinată, să vă dau ceva? Nu se poate, mă vaccinez și eu’. Ei, sărăcuța, îi era frică să nu ne transmită ea virusului nouă, nu să nu-i dăm noi ei ceva”, spune Alex pentru RO Vaccinare.

Din păcate pentru tânăr, la doar două zile distanță, virusul îi lovea crunt familia. Mai întâi, pe 17 ianuarie, tatăl său a început să dezvolte simptome. Temerile s-au adeverit ulterior și toți membrii familiei erau infectați. Și bunica.

Despărțirea de bunica…

Calvarul lui Alex s-a accentuat de la o zi la alta. Acesta descrie ultimele zile pe care le-a petrecut alături de bunica sa, acasă. Aceasta era extrem de speriată de faptul că va ajunge la spital, singură.

ADVERTISEMENT

”Era speriată să fie singură în spital, fără noi”, povestește studentul. ”Un om care nu e independent, nu se poate îngriji singur, vede zilnic niște medici cosmonauți, îmbrăcați ca în filmele SF (tensiunea de halat alb la puterea a patra) și vede la televizor cu o zi înainte cum mai mulți pacienți ard în secția unui spital Covid”, mai spune acesta.

Pentru tânăr a urmat dureroasa despărțire de bunica sa, luată cu ambulanța într-o dimineață. Viața pentru Alex nu a mai fost la fel după ce bunica sa a ajuns în stare gravă la spital

ADVERTISEMENT

Apoi, pe 20 februarie, de la spital a venit blestematul telefon… ”Am simțit că-mi crapă organele, rând pe rând, că îmi bate un pietroi în piept, tot mai tare”, spune tânărul.

”Despărțirea a fost cruntă, privirile nu ni s-au mai intersectat. Am rămas în parcare, la 5 dimineața, înfrigurat și am urmărit cu privirea ambulanța până a trecut după colț și s-a întors pe bulevard. Nu mai aveam puterea să plâng sau să o îmbrățișez.

ADVERTISEMENT

Eram o statuie, cu inima împietrită și cu o minge de tenis în gât. 3 zile a rămas pe secția de cardiologie, zona roșie. Ulterior a fost transferată în ATI. În fiecare dimineață, la 7, primeam un telefon. Dacă suna la altă oră… Auzeam în fiecare zi același lucru, niciun licăr, nicio speranță. Zilele treceau și speranțele creșteau și scădeau în același timp.

Am continuat să învăț și să-mi dau examenele rămase, după ce am ieșit din izolare. Ziua mă “târam” printre colegi, noaptea plângeam. Înainte de culcare, era regulă. Mă rugam și așteptam ora 7.

Până pe 20 Februarie. La 5 dimineața, am primit un telefon. Am simțit că-mi crapă organele, rând pe rând, că îmi bate un pietroi în piept, tot mai tare. Cam așa experimentezi o durere de genul ăsta”.

ADVERTISEMENT

Mesajul lui Alex pentru cei care ezită să se vaccineze

În final, cu inima sfâșiată de durere, Alex are un mesaj pentru cei care încă ezită să se vaccineze anti-Covid.

Într-o perioadă în care majoritatea se gândesc la vacanțe, concerte și relaxări de tot felul, studentul spune că lui îi este dor de bunica și le cere tuturor să se vaccineze pentru a evita scenarii dramatice cum a experimentat el.

”Nu m-am vaccinat ca să plec în Grecia, să merg în club sau la concert. M-am vaccinat ca să evit ceea ce s-a întâmplat. Dar pentru mine vaccinul a venit cu câteva zile mai târziu. Voi îl aveți de 5 luni, dar încă așteptați. Nu îi aveți pe “ai voștri”? Orice om din jurul vostru e “al cuiva”.

Învățați să fiți empatici, chiar dacă, din păcate, așa se învață cel mai bine empatia, suferind pentru cineva. Și învățați să vă pese și de voi. Învățați să mergeți la medic din timp, cu problemele pe care le aveți, ca să nu ajungeți după la spital în urgență cu infarcte, forme grave de covid, cancere în stadii avansate etc.

Vreți să evitați spitalul? Faceți controale regulate la medic și vaccinați-vă! Nu, chiar nu s-a terminat. Încă. Nu fabulează nimeni. Chiar nu s-a terminat pandemia.

Mie nu mi-e dor de teatru, film, concerte, vacanțe. Mie mi-e dor de bunica mea!”, încheie Alex Preda mesajul său sfâșietor.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!