News

Mesajul sfâșietor postat de Ionuț Anghel înainte să moară. Ce a spus despre medicul erou de la Piatra Neamț

17.11.2020 | 08:57
Mesajul sfasietor postat de Ionut Anghel inainte sa moara Ce a spus despre medicul erou de la Piatra Neamt
ADVERTISEMENT

Ionuț Anghel, tânărul din Vrancea care aștepta un transplant de plămâni de câțiva ani buni, a murit în cursul serii de luni, 16 noiembrie 2020. Bărbatul a fost ignorat de sistemul de sănătate din țara noastră, ultimul său mesaj de pe rețelele de socializare având legătură cu medicul erou din Piatra Neamț.

Vestea tristă a fost confirmată de soția sa, care acum a rămas că crească singură un băiat de numai 3 ani. Bărbatul, care a împlinit la începutul anului 33 de ani, era internat de o perioadă foarte lungă de timp, lansând de-a lungul vremii numeroase mesaje și apeluri disperate în legătură cu starea sa de sănătate.

ADVERTISEMENT

Vrânceanul era unul dintre cei 7 români care se aflau pe lista de așteptare pentru un transplant pulmonar. Din păcate, Ionuț Anghel nu a mai ajuns în străinătate, la operația care i-ar fi putut salva viața.

Ionuț Anghel a murit așteptând transplantul salvator. Ultimul său mesaj, sfâșietor

Mesajul tragic postat de Ionuț Anghel în mediul online arată suferința prin care a trecut, dar mai ales, așteptarea unui răspuns pozitiv în legătură cu transplantul pulmonar de care avea nevoie. Plămânii bărbatului funcționau la o capacitate de doar 15% și asta în luna iulie.

ADVERTISEMENT

Vrânceanu făcea zilele trecute o comparație între situația sa și cea a doctorului care a ajuns într-un spital din Belgia, mărturisind că se luptă cu „speranța unui mâine” de o perioadă mult prea lungă de timp, deși problema sa medicală nu este recentă.

„Ce țară… Trăim într-o țară în care dacă o singură persoană are o boală ce are nevoie de tratament sau transplant (în cazul meu), în afara țării, nu reușește mare lucru…

ADVERTISEMENT

Se lovește de tot ce ține SISTEM MEDICAL ROMÂNESC și de toate prostiile birocratice (care în afară se rezolvă imediat, la noi durează cu săptămânile) și de oamenii din sistem care fug de responsabilitate…
 
 Eu mă lupt pentru fiecare zi și noapte de noapte în speranța că va exista și un «mâine» și am afirmat asta în mai multe rânduri, însă «cei de sus» au dat din cap în sens afirmativ că am nevoie de ajutor și cam atât… nimic concret!  

Când văd ce-mi spun cei care s-au tratat în afară, că acolo se poartă cu tine ca și cum ai fi de-al lor… Doar când auzi «ca și cu un OM»… de-al lor sau nu, pentru mine nu a mai contat.

ADVERTISEMENT

Deci se pune prețul pe Viață, te ajută, nu te lasă să ajungi în ultima fază ca să-ți mute, mai apoi, un dosar de colo-colo. A trebuit să se întâmple iar o tragedie ca cea de la Piatra Neamț, ca să se vadă că nu se mișcă mare lucru?  

Am observat cât de operativi au fost în cazul medicului erou care a fost mutat în Belgia. Jos pălăria. Deci se poate să fim și operativi în timp util…

Se poate dacă se vrea! Pentru restul bolnavilor care au nevoie, în cazul meu, de tratamente sau transplant în afară, de ce nu se reușește nimic? De ce nu putem fi mereu la fel de operativi și să punem accent pe VIAȚĂ?  

E nevoie să «dispărem» ca să punem capăt problemei și să nu mai stresăm pe nimeni? Încet încet, o să rămânem și fără bani de medicamente și terapii… și atunci… Dumnezeu cu mila…  

Sper ca cei cu putere de decizie să realizeze că noi murim, la propriu, pe zi ce trece, chiar dacă nimeni nu înțelege asta… De ce e nevoie de astfel de tragedii ca să se tragă mereu câte un semnal de alarmă în acest Sistem?

De câte semnale de alarmă e nevoie? Deja începem să le numărăm la două mâini ..”, a scris Ionuț Anghel pe Facebook despre situația sa în comparație cu cea a medicului erou din Piatra Neamț.

ADVERTISEMENT