News

Mesajul transmis de Papa Francisc de Florii. Oamenii au interpretat-o ca pe o profeție

14.04.2019 | 18:26
Mesajul transmis de Papa Francisc de Florii Oamenii au interpretato ca pe o profetie

Papa Francisc a fost prezent pe 13 aprilie, în Piața Sfântul Petru din Vatican, unde catolicii și ortodocșii au celebrat Floriile, Sărbătoarea Intrării în Ierusalim a Mântuitorului. Prelegerea pe care a ținut-o Papa, în Duminica Floriilor, a atras atenția tuturor celor prezenți și nu numai.

Mesajul transmis de Papa Francisc de Florii, în Piața Sfântul Petru din Vatican

Suveranul pontif a făcut o profeție cu subînțeles despre care va fi soarta lumii de acum încolo. Mai exact, la un moment dat, în discursul său despre pace, capul Bisericii Catolice a vorbit despre cum s-ar putea produce un război.

„Atunci cand suntem la masa, atunci cand vorbim cu altii prin intermediul telefonului, acele momente marcheaza inceputul razboiului – pentru ca nu exista dialog”, a subliniat Papa.

Mesajul transmis de Papa Francisc de Florii. Oamenii au interpretat-o ca pe o profeție
Oamenii au interpretat-o ca pe o profeție

”Este un război al intereselor. Este un război al banilor. Este un război pentru resursele naturale”

Suveranul pontif a adăugat că „trebuie să vorbim mai puțin și să ascultăm mai mult”. O altă declarație a Papei, făcută în urmă cu ceva timp într-o vizită oficială la Polonia este tot despre război. „Să fie clar, când vorbesc despre război, mă refer la războiul adevărat. Nu la un război al religiilor. Este un război al intereselor. Este un război al banilor. Este un război pentru resursele naturale. Este un război pentru dominarea popoarelor”, a spus suveranul.

Mesajul transmis de Papa Francisc de Florii. Oamenii au interpretat-o ca pe o profeție
La un moment dat, în discursul său despre pace, capul Bisericii Catolice a vorbit despre cum s-ar putea produce un război

Mai mult, atunci, Papa Francisc a punctat și că este nevoie de un spirit ori o decizie de a-i primi pe cei care fug de războaie și foamete. „Este necesar un spirit sau o hotărâre de a-i primi pe cei ce fug de războaie și de foamete, dar și solidaritate cu cei lipsiți de drepturile lor fundamentale, inclusiv de dreptul de a-și urma credința în libertate și siguranță”.