ADVERTISEMENT
Hotnews

Mesajul transmis de Regele Mihai miilor de oameni care au ieşit în stradă. “Timpul României voastre a inceput!”

Bunul mers al institutiilor Statului este conditia libertatii si statorniciei, institutiile neputand functiona fara respectul legii, fara competenta si fara etica, afirma Regele Mihai in Mesajul...
Autor: Ionuţ Cataramă | 08.11.2015 | 11:54
Mesajul transmis de Regele Mihai miilor de oameni care au ieşit în stradă.

Bunul mers al institutiilor Statului este conditia libertatii si statorniciei, institutiile neputand functiona fara respectul legii, fara competenta si fara etica, afirma Regele Mihai in Mesajul adresat cu ocazia Zilei Sfintilor Mihai si Gavril.

ADVERTISEMENT

“Cand am intors tara de partea Aliatilor, pentru salvarea existentei Statului roman, aveam 22 de ani. Aceeasi varsta o aveau si cei care se adunau, exact acum 70 de ani, la 8 noiembrie 1945, in Piata Palatului Regal, pentru a-si apara libertatea. Aceeasi varsta o au si cei ce au iesit in strada, in aceste zile. Un lucru pe care l-am invatat in tinerete a fost ca prietenii te pot dezamagi mai mult decat dusmanii. Alt lucru invatat atunci a fost ca in momentele cruciale ramai singur. Democratia si libertatile nu sunt castigate pentru totdeauna. Nicio izbanda nu este eterna. Omul isi castiga in fiecare zi dreptul de a avea un ‘maine’ “, spune Regele Mihai.

Potrivit acestuia, a avea legi bune reprezinta un “lucru insemnat” insa fundamental este ca oamenii sa creada in acestea.
“A-i face pe oameni sa le respecte este inca mai valoros. Dar fundamental este ca oamenii sa creada in ele. Romania prezentului nu a ajuns inca acolo. Bunul mers al institutiilor Statului este conditia libertatii si statorniciei noastre. Institutiile nu pot functiona fara respectul legii, fara competenta si fara etica”, sustine Regele Mihai.

ADVERTISEMENT

Majestatea Sa spune ca legislatia cea mai avansata si atitudinea civica nu sunt, “din pacate”, suficiente pentru a obtine si garanta o viata institutionala solida.

“Sunt sigur ca tanara generatie va sti sa gaseasca, in Romania ei, justa masura intre atitudinea civica si institutiile Statului. Prin unica ei raportare la natiune, Coroana ramane fantana mandriei, a increderii si a iubirii. Ea ocroteste si intruchipeaza fiinta nationala. Ea este o punte de legatura intre comunitati, intre credinte, intre cetatean si aproapele lui. Coroana Romana implineste peste cateva luni 150 de ani. Ea a continuat sa existe, timp de un secol si jumatate, in ciuda unor nelegiuri si greutati de neimaginat. Din cei 150 de ani ai Coroanei, aproape 100 i-am trait personal. Toate acestea ma indreptatesc sa spun tinerilor nostri: Timpul Romaniei voastre a inceput !”, subliniaza Regele Mihai.

ADVERTISEMENT

Sursă: www.stirileprotv.ro

Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!