News

Mesajul unui asistent medical, infectat cu Covid-19, de pe patul de ATI: ”Veniți la spital în prima clipă. Am crezut că e o răceală”

23.07.2020 | 16:09
Mesajul unui asistent medical infectat cu Covid19 de pe patul de ATI Veniti la spital in prima clipa Am crezut ca e o raceala
ADVERTISEMENT

Secția de anestezie și terapie intensivă (ATI) de la Spitalul Județean de Urgență Pitești este tot mai aglomerată. Printre pacienți se află și un cadru medical, care a tratat superficial evoluția bolii.

De pe patul de la ATI, un asistent medical din județul Argeș are un mesaj pentru cei care nu dau importanță primelor simptome ale acestei boli necruțătoare.

ADVERTISEMENT

Acesta le spune tuturor celor care au simptomele Covid-19 să meargă cât mai repede la spital. Asta până nu e prea târziu, iar boala ia forme grave.

Asistent medical cu Covid-19, ajuns la ATI, mesaj important: ”Veniți din prima clipă la spital, nu cum am făcut eu”

Multe cadrele medicale din România, care se află în prima linie a luptei cu pandemia de coronavirus, au căzut victime infectării cu această boală.

ADVERTISEMENT

Printre acestea se află și Gigi Dumitru, un asistent medical din județul Argeș. În ciuda profesiei sale, acesta nu a dat importanță bolii, iar asta l-a dus direct în terapie intensivă.

”Sunt de 13 zile în ATI și mă simt foarte bine acum. Nu doresc la nimeni și mulțumesc lui Dumnezeu că sunt bine. Am crezut că e o simplă răceală.

ADVERTISEMENT

Fiind asistent mi-am luat tratament, dar nu și-a făcut efectul acasă. Important: pacienții, când simt vreun simptom, ceva, să vină în prima clipă, nu cum am făcut eu.”, spune asistentul pentru Digi24.

Asistentul de la Spitalul Județean din Pitești mai spune că boala l-a secat de puteri, iar tomograful a relevat o agravare a situației.

ADVERTISEMENT

”Nu mai puteam să respir și nu mai eram eu puternic. Am venit aici, mi s-au făcut teste. Tomograful a ieșit foarte, foarte negativ, foarte urât. Mi s-a pus plasa și după vreo 3, 4 zile mi-am revenit. Acum sunt în recuperare.”, mai spune cadrul medical.

Medic din Pitești, mesaj pentru cei care nu cred în coronavirus: ”Boala este gravă. Aviz celor care nu cred”

În ciuda miilor de cazuri zilnice din ultimele zile și a sutelor de pacienți de la terapie intensivă, în țară încă există o serie de persoane care nu cred în existența acestei boli. Pentru ei, medicul Gabriel Copciag, de la Spitalul Pitești, are un mesaj.

”Boala este foarte necruțătoare. Boala este gravă. Aviz celor care nu cred. În secția de boli infecțioase avem 100 de paturi ocupate toate. Nu mai avem unde să îi evaluăm, unde să îi internăm.”, spune acesta pentru sursa citată anterior.

ADVERTISEMENT