News

Mesajul Vioricăi Dăncilă după atacul terorist din Afganistan, în care a murit un român: „Acest act nu ne clatină determinarea”

03.09.2019 | 20:58
Mesajul Vioricai Dancila dupa atacul terorist din Afganistan in care a murit un roman Acest act nu ne clatina determinarea

Premierul României, Viorica Dăncilă, a reacționat ferm pe Facebook după atacul terorist din Afganistan în urma căruia a murit un român. Șefa Executivului a oferit condoleanțe familiei bărbatului care și-a pierdut viața în capitala statului afgan și a spus că acest act nu va împiedica lupta împotriva terorismului la care s-a angrenat și România.

Viorica Dăncilă a reacționat pe Facebook după atacul terorist din Afganistan

Dăncilă a reacționat în același timp cu ministrul de Externe, Ramona Mănescu, privind tragedia de la Kabul. Un alt român a fost rănit în timpul exploziei unui tractor-capcană. Ministrul de Externe a venit cu detalii noi în această seară, susținând că ținta talibanilor a fost chiar ambasada noastră de la Kabul.

În atentatul de azi au murit mai multe persoane străine, pe lângă angajatul român de la Ambasadă și au fost rănite alte peste o sută. Dăncilă a scris pe Facebook că guvernul pe care îl conduce își reafirmă sprijinul pentru acțiunile de reinstaurare a păcii și a stabilității în Afganistan, teatru de operațiuni de război de zeci de ani de zile.

atacul terorist Afganistan
Așa arată locul după atentat. Sursa foto: știrileprotv.ro

Dăncilă: „Transmit condoleanțe familiei cetățeanului român care și-a pierdut viața”

„Transmit condoleanțe familiei cetățeanului român care și-a pierdut viața în urma acestui atac, precum și tuturor celor care au pierdut pe cineva drag, iar celor răniți le doresc multă sănătate și putere pentru a se recupera cât mai rapid”, transmite premierul României pe Facebook.

„Condamn ferm atacul terorist sângeros din Afganistan, în urma căruia un reprezentant al misiunii diplomatice a României la Kabul a murit, iar altul a fost rănit. Acest act de o cumplită cruzime în care au fost uciși mai mulți cetățeni străini și peste 100 de persoane au fost rănite nu ne clatină determinarea și nu ne abate de la angajamentul nostru, alături de partenerii internaționali, în lupta împotriva terorismului”, a mai scris Dăncilă.