Life

Meseria căutată de mulți angajatori, dar tinerii se feresc de ea. Poate fi practicată din orice țară, iar veniturile sunt stabile

Meseria căutată de mulți angajatori, însă tinerii se feresc de ea. Se poate practica din orice țară și veniturile sunt stabile.
24.05.2024 | 10:31
Meseria cautata de multi angajatori dar tinerii se feresc de ea Poate fi practicata din orice tara iar veniturile sunt stabile
Meseria pe care o caută mulți angajatori, însă tinerii o evită. Sursa foto: Freepik/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Meseria care e căutată de mulți angajatori, de care tinerii se feresc, însă. Veniturile sunt stabile și se poate practica din orice țară. De ce mulți o evită, de fapt?

Meseria căutată de mulți angajatori, însă tinerii o evită. Poate fi practicată din orice țară

În ziua de astăzi, meseriașii nu mai sunt deloc ușor de găsit. În timp ce unii se retrag din activitate, cei tineri nu mai aleg să practice o meserie, ci preferă să se orienteze către alte domenii în carieră.

ADVERTISEMENT

Deși liceele profesionale organizează târguri de meserii, elevii nu sunt deloc interesați. Sunt căutate foarte multe meserii, cum ar fi cele de electrician, instalator, mecanic auto sau frizer. Acestea pot fi practicate în orice țară.

În schimb, tot mai mulți tineri sunt pasionați de zona online și își doresc să activeze în domeniu. În opinia psihologilor, mentalitatea că în liceele profesionale nu s-ar face școală ar putea fi un motiv pentru care mulți se feresc să practice meserii.

ADVERTISEMENT

“Învăţământul profesional oferă condiţii foarte bune de studiu şi spun aceste lucruri pentru a contracara mentalitatea care influenţează opţiunile copiilor, mentalitate care există la nivelul întregii societăţi, în general în familii, cum că aceste şcoli profesionale ar oferi o educaţie de calitate mai slabă, lucru care nu este adevărat”, a explicat Diana Bulai, psiholog, pentru Observator News.

Absolvenții de licee profesionale au posibilitatea să se angajeze imediat după ce termină studiile. Aproximativ 70% dintre tinerii care termină astfel de școli reușesc să-și găsească de lucru imediat după absolvire.

ADVERTISEMENT

Avantaje pentru cei care studiază la un liceu auto

Deși angajatorii publică mereu anunțuri, nu sunt mulți tineri care vor o meserie. De exemplu, mecanicii auto sunt foarte greu de găsit în ziua de astăzi.

“Dai anunţuri la ziar, dai pe site-uri de specialitate şi din păcate nu vin. Probabil că nu sunt interesaţi, probabil că sunt obişnuiţi să câştige un ban, nu le place ideea de service autorizat, nu ştiu. Probabil partea de online e mai atractivă, noi tot sperăm să apară”, a spus Bogdan Mihai Lută, reprezentantul unui service auto.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, cei care merg să studieze la un liceu auto pot avea parte de câteva beneficii. La terminarea studiilor, aceștia pot obține permisul auto în mod gratuit, pentru categoriile B și C.

“La şcoala profesională avem două specializări: mecanici auto, avem două clase şi profil electric. Şi au posibilitatea să plece şi cu permis de conducere categoria B si C”, a spus Ciprian Stan, profesor la un liceu auto.

ADVERTISEMENT
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să...
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să nu mă urască!” + Antrenorul pe care îl admiră în secret: „N-am avut curaj să-i spun”
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care...
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care vă pot ajuta
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist cunoscut
"Luna roz" sau "Luna căpşunilor", fenomen rar pe 21 iunie 2024. Unde va fi vizibilă
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă:...
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă: „A pierdut totul! Nici nu ştiu unde a dormit”
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A...
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A spus 'stop joc' pe plajă! / FOTO
RĂSTURNARE privind ALEGERILE PREZIDENȚIALE! E bomba ZILEI
RĂSTURNARE privind ALEGERILE PREZIDENȚIALE! E bomba ZILEI
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut...
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut de mână pe Bancu la Euro 2024."Sunt mândră de el. Îmi era teamă. Am fost a patra rezervă"
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama...
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama copiilor mei va fi cea mai norocoasă”
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care...
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care și-a pus amprenta asupra chipului ei
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a...
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a fost prima persoană care și-a dat seama: „O bună perioadă de timp nu mi-a zis”