Life

Meseria de bărbați devenită populară printre femei. Salariul lunar ajunge la 10.000 de lei

Meseria de bărbați devenită populară printre femei. Lunar, salariul poate fi de până la 10.000 de lei. Iată ce spun femeile care lucrează în acest domeniu.
12.10.2022 | 13:21
Meseria de barbati devenita populara printre femei Salariul lunar ajunge la 10000 de lei
Meseria de bărbați devenită populară printre femei. Salariul lunar ajunge la 10.000 de lei. Foto - Femei cu joburi de bărbați: Colaj Fanatik / Observator
ADVERTISEMENT

Există mai multe meserii considerate pentur bărbați, dar la care femeile fac față cu succes. Nici nu este de mirare având în vedere salariile care pot ajunge și la 10.000 de lei.

Meseria de bărbați devenită populară printre femei

Tot mai multe femei sunt interesate de meserii de bărbați, cum ar fi cele de tractoristă sau vatmaniță. Salariile pentru ele pot ajunge și la 10.000 pe lună!

ADVERTISEMENT

Monica Balla, tractoristă, recunoaște că meseria pe care o are nu este una destinată în mod tipic femeilor, dar pentru că nu este forță de muncă, angajatorii iau în calcul și reprezentantele sexului feminin.

Monica, pe de altă parte, a făcut cursurile de tractorist și își lucrează singură terenul agricol.

ADVERTISEMENT

„Nu e o meserie de femeie, dar se poate orice, nu este forță de muncă. Și atunci cine are terenuri agricole preferă doamnele să se urce în tractor și să lucreze”, spune aceasta, potrivit Observator.

Sunt destul de multe femei care se înscriu la cursuri, numai în Iași fiind patru femei ce au terminat cursurile în ultimele câteva serii susținute.

ADVERTISEMENT

„În acest an avem 3 serii de tractoristi finalizați și surprinzător au fost și patru doamne care au susținut examenul”, a explicat Roxana Florea, Direcția Agricolă.

Femeile concurează cu bărbații pentru locurile de vatman

Femeile sunt interesate și de jobul de vatman, pentru că este plătit destul de bine. Salariile pot ajunge la circa 4.000 de lei pe lună.

ADVERTISEMENT

În Iași, spre exemplu, sunt 30 de femei care ocupă locul din față al mijloacelor de transport în comun și îi duc pe călători prin tot orașul, de la volan.

De altfel, Andreea Luca purtător de cuvânt CTP Iași, spune că femeile au cele mai puține evenimente rutiere pentru că sunt foarte atente la drum.

„În prezent din 202 vatmani sunt 30 de doamne pe această poziție.

Ne bazăm pe corectitutdinea lor și calmul lor din trafic, ele au cele mai puține evenimente rutiere la stradă, sunt atente”, a explicat aceasta.

De altfel, Oana, o vatmaniță, spune că meseria îi place foarte tare și o consideră mai degrabă una de femeie, pentru că nu implică niciun fel de efort fizic.

„Din plăcere, e o meserie super. De copil mi- a placut sa circul cu tramvaiul. Nu o consider o meserie de bărbat, ba chiar e de femei, nu e muncă fizică să trebuiască forță”, a spus ea.

ADVERTISEMENT