Cele mai citite

MESERIAŞUL ZILEI: Armando Sadiku, omul care ne-a trimis acasă

Ne-am pus mari speranţe în meciul România - Albania. Cu o oră înainte de startul partidei ”secundul” Viorel Moldovan vedea un 3-1 pentru ”tricolori”. A fost 1-0 pentru albanezi! Unicul...
Autor: Claudiu Melinte | 21.06.2016 | 00:00
MESERIAŞUL ZILEI: Armando Sadiku, omul care ne-a trimis acasă

Ne-am pus mari speranţe în meciul România – Albania. Cu o oră înainte de startul partidei ”secundul” Viorel Moldovan vedea un 3-1 pentru ”tricolori”. A fost 1-0 pentru albanezi! Unicul gol al meciului a fost înscris în minutul 43 de Armando Sadiku.

România a început bine meciul, Bogdan Stancu a şutat tare pe spaţiul porţii, Alibec s-a luptat pentru fiecare balon. Avem speranţe! Ceva s-a rupt prin minutul 30. Pasele nu s-au mai legat, au apărut spaţii mari în apărarea noastră. De atunci şi pînă la final am jucat de două ori mai prost ca în a doua parte a meciului cu Elveţia! Albanezii au profitat.  În minutul 23 Lenjani ratează cu poarta goală! Zece minute mai tîrziu, Armando Sadiku declanşa sărbătoarea albanezilor şi marca un gol istoric, primul pentru Albania la un turneu final! ”Decarul” albanez a profitat de o gafă a lui Tătăruşanu şi a marcat cu capul din cîţiva metri. Unicul gol al meciului a fost marcat de un jucător care evoluează la Vaduz, în Liechtenstein!

Pedepsit şi trimis să joace în Liechtenstein!

Armando Sadiku a jucat în a doua parte a sezonului la Vaduz, fiind împrumutat de la FC Zurich. Sammy Hyypia, antrenorul de atunci al elveţienilor, l-a trimis în Liechtenstein drep pedeapsă pentru un conflict iscat între ei. Presa din Elveţia l-a taxat pe Hyypia pentru această decizie, însă Sadiku şi-a văzut de treabă şi a marcat 8 goluri în 18 meciuri pentru Vaduz. La finalul sezonului, Hyypia a fost demis, iar albanezul care ne-a trimis acasă are cale liberă înapoi spre FC Zurich.

5 goluri a marcat Sadiku pentru naţionala Albaniei în cele 20 de selecţii.
750.000 de euro este cota de piaţă a lui Armando Sadiku, confrom site-ului transfermarkt.de.
29 februarie 2012 a fost ziua în care ”călăul” României a debutat pentru naţionala Albaniei, într-un meci contra Georgiei.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!