Cele mai citite

MESERIAŞUL ZILEI: Deschamps, cel mai bun motivator de la Euro!

Franţa este una dintre cele mai spectaculoase echipe de la Campionatul European. Ţara gazdă a turneului are cel mai bun atac dintre echipele prezente în ”careul de aşi” - 11 la număr. Cu...
07.07.2016 | 00:01
MESERIAŞUL ZILEI: Deschamps, cel mai bun motivator de la Euro!

Franţa este una dintre cele mai spectaculoase echipe de la Campionatul European. Ţara gazdă a turneului are cel mai bun atac dintre echipele prezente în ”careul de aşi” – 11 la număr. Cu unul mai mult ca Ţara Galilor.

VEZI AICI TOATE GOLURILE DIN FRANŢA – ISLANDA 5-2

În semifinale, Franţa va întîlni Germania, echipa cu cea mai bună apărare de la Euro – doar un gol încasat. Omul cheie al ”cocoşilor” este Didier Deschmaps. Tehnicianul francez va trebui să fie exrem de inspirat dacă vrea să-şi ducă echipa în finala de la Paris. Campioana Mondială practică un joc de posesie care îl contracarează foarte bine pe cel ofensiv, practicat de francezi. Unul din atuurile lui Deschamps: are toţi jucătorii sănătoşi şi gata de joc. Nu acelaşi lucru poate fi spus despre Germania. Joachim Low nu-i va avea la dispoziţie pe Gomez, Khedira şi Hummels. Primii doi sînt accidentaţi, iar ultimul suspendat.

De unde vine motivaţia francezilor!

Didier Deschamps este foarte apropiat de elevii săi. Singurul conflict pe care l-a avut de-a lungul şederii sale la naţionala Franţei a fost cu Benzema. Deschamps nu l-a luat la Euro pe atacantul lui Real Madrid, din cauza scandalului de şantaj în care este implicat fotbalistul. Tehnicianul francez este şi un bun motivator. Barajul pentru calificarea la Cupa Mondială din 2014 este unul dintre cele mai elocvente exemple. Franţa a pierdut prima manşă, scor 0-2 cu Ucraina, însă la Paris, echipa din ”Hexagon” a cîştigat cu 3-0. Imediat după acel meci, federaţia i-a prelungit contractul!

”Sînt mulţumit cu adevărat, pentru că băieţii meritau victoria, precum şi pentru tot acest public extraordinar care s-a aflat în spatele nostru. Faptul că i-am putut oferi emoţii, plăcere… Am ajuns careul de aşi şi sînt foarte mulţumit pentru acest lucru. Vom vedea după meciul cu Germania dacă va fi un Euro reuşit”, a declarat Deschamps după Franţa – Islanda 5-2.

2.000.000 de euro este salariul anual al lui Didier Deschamps.
3 echipe de club a antrenat Deschamps de-a lungul carierei sale de anatrenor. Monaco, Juventus şi Marseille.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri