Cele mai citite

MESERIAŞUL ZILEI. Video. Gareth Bale, un gol pentru ISTORIE!

Cine altul decît Gareth Bale putea marca primul gol al Ţării Galilor la Euro. El a făcut-o în meciul contra Slovaciei şi a intrat in istorie drept primul galez care înscrie la un astfel de...
13.06.2016 | 00:00
MESERIAŞUL ZILEI. Video. Gareth Bale, un gol pentru ISTORIE!
ADVERTISEMENT

Cine altul decît Gareth Bale putea marca primul gol al Ţării Galilor la Euro. El a făcut-o în meciul contra Slovaciei şi a intrat in istorie drept primul galez care înscrie la un astfel de turneu final. Nimeni n-a mai făcut-o pînă acum, întrucît e primul Campionat European la care s-a calificat Ţara Galilor. Mai mult, golul lui Bale a venit după o pauză de 58 de ani la turneele finale. Ultimul gol ”galez” a fost înscris la Cupa Mondială din 1954!

VEZI AICI GOLUL MARCAT DE BALE

Era minutul zece cînd Bale şi-a ”tipărit” singur numele în manualele de istorie ale Ţării Galilor. A fost sufcientă o execuţie de ”meseriaş”, a unei lovituri libere, pentru ca scorul să devină 1-0 pentru britanici. Slovacia a revenit pe tabela de marcaj în minutul 61, prin Duda. N-a durat mult echilibrul. În minutul 81, Robson-Kanu stabilea scorul final: Ţara Galilor – Slovacia 2-1. Rezultatul a fost suficient pentru ca trupa lui Bale să termine prima etapă pe primul loc al grupei B. Ce-i drept, a fost ajutată şi de ceilalţi britanici, englezii, care au ”scos” doar o remiză contra ruşilor.

ADVERTISEMENT

27 mai, 2006 a fost ziua în care Gareth Bale şi-a făcut debutul în naţionala Ţării Galilor. Avea 16 ani şi 315 zile.
20 de goluri a marcat jucătorul lui Real Madrid în cele 56 de selecţii la naţională.
100,8 milioane de euro a plătit Real Madrid celor de la Tottenham pentru Bale. Se întîmpla în septembrie 2013.
* A fost selecţionat pentru echipa Marii Britanii la Jocurile Olimpice din 2012. N-a apucat să joace din cauza unei accidentări la spate.
*  Şi-a ”cărat” în spate naţionala în preliminarii. Bale a marcat şapte goluri din totalul de 11 reuşite de Ţara Galilor.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri