News

Meseriile care au avut parte de creșteri salariale pe pandemie! Ce români au dat lovitura

30.12.2020 | 10:07
Meseriile care au avut parte de cresteri salariale pe pandemie Ce romani au dat lovitura
ADVERTISEMENT

FANATIK îți spune totul despre meseriile care au avut parte de creșteri salariale pe timp de pandemie! Astfel, deși coronavirusul a pus stăpânire pe întreaga planetă, au existat și români fericiți. 

Aceștia au câștigat mai bine decât în anii trecuți. Culmea, unii dintre ei au avut salarii chiar și cu peste o mie de lei mai mari față de 2019.

ADVERTISEMENT

Anunțul a fost făcut de Institutul Naţional de Statistică care a publicat un raport oficial.

Meseriile care au avut parte de creșteri salariale în ciuda coronavirusului

Concret, angajaţii din IT câştigau în octombrie 2020 un salariu mediu net de 7.674 de lei. Acesta era în creştere cu 556 de lei comparativ cu aceeaşi lună din 2019.

Treapta a doua a podiumului este ocupată de de cei din extracţia petrolului. Aceștia aveau un salariu mediu net de 6.251 de lei spre finalul acestui an.

ADVERTISEMENT

Era în creştere cu 596 de lei faţă de octombrie 2019. De asemenea, printre românii cu bani sunt și cei din domeniul fabricării produselor obtinute din prelucrarea ţiţeiului.

Aceștia câştigau în medie 6.171 de lei în octombrie 2020. Salariul lor este cu 516 lei mai mult decât în aceeaşi lună din 2019.

ADVERTISEMENT

Pe poziţia a patra s-au aflat salariaţii cu activităţi de editare. Ei au avut un salariu mediu net de 6.093 de lei pe final de 2020, în creştere cu 1.028 de lei.

Bani serioși au luat și cei care sunt angajații în activităţile de servicii anexe extracţiei. Aceștia s-au clasat pe un loc 5 al clasamentului întocmit de INS

ADVERTISEMENT

 

 

Tags: