News

SACRIFICIUL lui Messi: lasă Barca pentru altă ECHIPĂ!

FC Barcelona traversează una dintre cele mai slabe perioadă din ultimii 3 ani. Cauza este ”motorul” echipei. Nimeni altul decît Lionel Messi. Argentinianul s-a accidentat în toamna anului...
09.02.2014 | 10:01
SACRIFICIUL lui Messi lasa Barca pentru alta ECHIPA

FC Barcelona traversează una dintre cele mai slabe perioadă din ultimii 3 ani. Cauza este ”motorul” echipei. Nimeni altul decît Lionel Messi. Argentinianul s-a accidentat în toamna anului trecut. A trecut peste o lungă perioadă de recuperare, iar acum, după ce s-a refăcut complet, nu mai seamănă deloc cu jucătorul care a făcut istorie pentru clubul catalan.

Se menajează pentru Cupa Mondială?

Se poate observa în jocul lui Messi din 2014 că evoluează cu o oarecare frică. Argentinianului îi este teamă de o nouă accidentare şi nu forţează deloc în teren. Miza este Cupa Mondială din Brazilia. Un turneu pentru care Lionel Messi este gata să o sacrifice pe Barcelona! Procesul a început deja, el fiind doar o umbră în ultima vreme. Messi este conştient că selecţionerul Alejandro Sabella îl va convoca la naţională oricît de slab va juca pentru Barcelona. Astfel, starul argentinian se poate menaja următoarele luni pentru a fi ”proaspăt” pentru Mondialul din Brazilia.

Ratarea Balonului de Aur l-a afectat

Messi a trăit destule episoade negative în ultima perioadă. După ce s-a accidentat în toamnă, a ratat şi Balonul de Aur, care a mers în vitrina lui Cristiano Ronaldo. Lui Messi nu i-a picat prea bine eşecul, cu atît mai mult cu cît a fost pierdut în faţa marelui său rival! Numai o evoluţie perfectă la Cupa Mondială din Brazilia cu Argentina ar putea să-i aducă Balonul de Aur în 2015. Astfel, teoria cu “sacrificarea” Barcelonei pentru naţionala Argentinei devine din ce în ce mai plauzibilă.

A rămas doar cu promisiunea că va deveni cel mai bine plătit fotbalist din lume

Relaţia dintre Messi şi Sandro Rosell era strînsă. După ce fostul preşedinte al Barcelonei şi-a dat demisia din funcţie, Messi a fost extrem de supărat şi au apărut zvonuri că nu-şi mai dorea să rămînă la gruparea catalană. Noul preşedinte, Josep Maria Bartomeu a încercat să-l facă uitat pe Rosell oferindu-i un salariu regesc lui Messi şi promiţîndu-i că va deveni cel mai bine plătit jucător din lume. Argentinianul a rămas doar cu promisiunea. Într-un top al salariilor publicat de curînd, Messi ocupă doar poziţia a 5-a! Înaintea lui se află Ibrahimovic, Ronaldo, Falcao şi Thiago Silva.

Cei mai bine plătiţi fotbalişti ai Europei:
1. Zlatan Ibrahimovic – 14.67 mil
2. Cristiano Ronaldo – 14.40 mil
3. Radamel Falcao – 14.15 mil
4. Thiago Silva – 12.15 mil
5. Leo Messi – 10.70 mil
6. Gareth Bale – 9.46 mil
7. Xavi Hernandez – 8.07 mil
8. Andres Iniesta – 8.07 mil
* Sumele sînt exprimate în euro

Neymar i-a răpit sclipirea

Transferul lui Neymar la Barcelona a fost una dintre cele mai bune afaceri încheiate vara trecută. Tînărul brazilian a fost primit cu braţele deschise de Messi la echipă, iar cei doi se înţeleg foarte bine pe teren. Singurul aspect negativ al transferului pentru Messi este faptul că brazilianul i-a ”furat” din sclipire. Dacă pînă în momentul în care Neymar încă nu sosise la Barcelona, Messi era singurul ”magician” din teren, după venirea brazilianului, Lionel a trebuit să împartă rolul cu mai tînărul său coleg.

”S-a plafonat la Barcelona. Are nevoie de o nouă provocare”

Un compatriot al lui Lionel Messi, antrenorul Angel Cappa, consideră că “Puricele” şi-a pierdut plăcerea de a juca fotbal şi din această cauză are evoluţii mai puţin spectaculoase. “Messi şi-a pierdut nebunia, în sensul pozitiv şi pasiunea de a mai juca fotbal. Pentru a evolua la cel mai înalt nivel, trebuie o pasiune debordantă, care necesită o energie ce vine din această dragoste nebună pentru acest sport. Aşa a fost Maradona, aşa sînt Xavi, Iniesta, aşa era Messi pînă să înceapă seria de accidentări din ultimele luni”. Conaţionalul lui Messi este de părere că Lionel s-a plafonat la Barcelona: ”Relaţia sa cu Barcelona e ca după o căsnicie din care au trecut 15 ani şi nu mai merge ca la început”.

120
de milioane de euro este cota lui Lionel Messi, conform transfermarkt.de

9
goluri a marcat argentinianul în acest sezon din Primera Division