Fotbal international

Messi, la trântă cu istoria! Ce record nu va putea să bată niciodată

Lionel Messi, la meciul 600 în tricoul lui FC Barcelona. Starul argentinian va ajunge la această bornă sâmbătă seară, când catalanii vor juca împotriva celor de la Sevilla, de la ora 21:45,...
05.11.2017 | 00:01
Messi la tranta cu istoria Ce record nu va putea sa bata niciodata

Lionel Messi, la meciul 600 în tricoul lui FC Barcelona. Starul argentinian va ajunge la această bornă sâmbătă seară, când catalanii vor juca împotriva celor de la Sevilla, de la ora 21:45, în etapa a 11-a din La Liga. Chiar dacă numărul este impresionant, decarul este departe de recordul deţinut de Peter Shilton.

Al 600-lea meci al lui Lionel Messi în tricoul lui FC Barcelona îl aduce mai aproape de Xavi, fotbalistul care deţine recordul de prezenţe în istoria clubului catalan. Argentinianul mai este depăşit în acest top de Andres Iniesta, care are 642 de meciuri jucate în tricoul blaugrana. Dacă recordul de la FC Barcelona poate să fie depăşit cu uşurinţă, lui Lionel Messi îi va fi greu să-l doboare pe Peter Shilton. Fostul internaţional englez a jucat, în întreaga sa carieră, 1249 de meciuri. Al doilea în acest top este Rogerio Ceni, brazilianul jucând 1237 meciuri în carieră, toate la Sao Paulo. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi

Messi, în luptă cu Xavi, Buffon sau Casillas

Dintre jucătorii care încă activează, Xavi este lider cu 884 de meciuri jucate, urmat de Gianluigi Buffon, cu 855 partide, şi de Iker Casillas, cu 818 partide. Avantajul lui Messi este acela că abia a împlinit 30 de ani, în condiţiile în care cei din faţa lui sunt trecuţi bine de această vârstă.

În cazul în care Lionel Messi nu va pleca de la FC Barcelona, argentinianul va intra pe o listă selectă a jucătorilor care au jucat în întreaga lor carieră la un singur club. Astfel, decarul ar fi coleg cu Sigfrid Garcia şi Carles Puyol, foşti jucători catalani, dar şi cu Sepp Maier (Bayern Munchen), Giuseppe Bergomi (Inter), Giampiero Boniperti (Juventus), Jamie Carragher (Liverpool), Ryan Giggs (Manchester United) sau Paolo Maldini (AC Milan).

Tags: