DILEMELE lui MESSI. De ce ar rămîne, de ce ar pleca de la BARCA!

Claudiu Melinte   
în STIRI INTERNATIONALE
16/11/2016, 00:06
DILEMELE lui MESSI. De ce ar rămîne, de ce ar pleca de la BARCA!

Cotidianul Marca anunţa în urmă cu cîteva zile că şefii Barcelonei au dorit să-i ofere un nou contract lui Messi încă din luna iulie, însă acesta a refuzat demararea negocierilor, anunţînd că vrea să-l ducă la bun sfîrşit pe cel actual, scadent în vara lui 2018.

Frica îl face nesigur

Ibericii scriu că Messi a ajuns în această situaţie din cauza caracterului său, nu tocmai puternic… Xavi a fost unul dintre cei mai puternici fotbalişti din punct de vedere mental. După ce acesta a plecat, Iniesta i-a luat locul. Messi nu este la fel, fiind afectat de toate problemele din jurul lui. Cea mai mare durere a starului Barcelonei şi care nu-i permite să se concentreze la viitorul său este evoluţia slabă a Argentinei în campania de calificare la Cupa Mondială din 2016.

Sperietura pe care a tras-o Messi în avionul naţionalei, după meciul cu Brazilia, atunci cînd turbulenţele l-au făcut să aibe din nou probleme medicale, vomitînd din nou, demonstrează cît de fragil este Messi, cel bun fotbalist al lumii! Toate aceste aspecte l-au împiedicat pe Messi să ia o decizie finală în ceea ce priveşte viitorul său!

DE CE AR RĂMÎNE

* Ar juca la cea mai bună echipă din lume, alături de unii dintre cei mai importanţi atacanţi de pe glob: Luis Suarez şi Neymar.
* Este deja un jucător legendar al Barcelonei, fanii îl iubesc, coechipierii la fel, iar oficialii clubului i-ar ridica şi statuie pentru ceea ce a făcut pentru clubul catalan.
* A plecat din Argentina de mic, Barcelona este adevărata sa casă, locuind acolo de la 14 ani.
* Acum se înţelege perfect cu Luis Enrique. S-a înţeles excelent şi cu Guardiola, cu toate că actualul antrenor al lui City i-a făcut un program special de sex… Mai exact, Pep l-a obligat pe Messi să facă sex numai înainte de 12 noaptea, niciodată după!
* Barcelona este unul dintre cele mai bogate echipe din lume şi îi poate oferi un salariu fabulos, la reînnoirea contractului!

DE CE AR PLECA

* Problemele cu fiscul din Spania. Messi a fost condamnat în această vară la 21 de luni de închisoare cu suspendare pentru fraudă fiscală, la fel ca şi tatăl său, care a luat întreaga vină asupra lui.
* Dorinţa de o aventură nouă. Orice fotbalist mare, de-a lungul istoriei, a jucat pentru mai multe echipe. Pele (Santos, New York Cosmos), Diego Maradona (Barcelona, Napoli, Sevilla, Boca Juniors), Zinedine Zidane (Juventus, Real Madrid), Michel Platini (Saint Etienne, Juventus), Cristiano Ronaldo (Sporting, Manchester United, Real Madrid), Raul (Real Madrid, Schalke).
* Posibilitatea de a încasa un salariu astronomic. La Barcelona se discută despre o leafă anuală de 50.000.000 de euro. Dacă ar alege să plece din postura de jucător liber de contract la Manchester City sau PSG, Messi ar putea avea un salariu dublu, de 100.000.000 de euro! Astfel, ar deveni cel mai bine plătit sportiv al planetei!

480 de goluri a marcat Messi în cele 577 de partide disputate în campionat, pentru Barcelona.
22,8 milioane de euro anual este salariul actual al lui Messi. Înţelegerea este valabilă pînă în iunie 2018.
4 Ligi ale Campionilor a cîştigat Messi împreună cu Barcelona.

Închide ×