Fotbal international

Messi, Ansu Fati și Pedri, în istoria Champions League după meciul cu Ferencvaros! Ce au reușit

21.10.2020 | 20:21
Messi Ansu Fati si Pedri in istoria Champions League dupa meciul cu Ferencvaros Ce au reusit
ADVERTISEMENT

Lionel Messi a intrat în istoria UEFA Champions League cu încă două super recorduri, după victoria cu 5-1, în deplasarea de la Budapesta cu Ferencvaros

Lionel Messi a reușit să egaleze recordul absolut al lui Ryan Giggs, după ce a înscris din penalty în primul meci din grupe, dar este singurul jucător care a marcat în 16 ediții consecutive ale Ligii Campionilor.

ADVERTISEMENT

Însă nu este singurul record stabilit de Messi după meciul din Ungaria. Messi a deschis scorul împotriva lui Ferencvaros, calificată în Champions League după 25 de ani, devenind jucătorul care a înscris împotriva a cele mai multe echipe în istoria Ligii Campionilor: nu mai puțin de 36 de echipe!

Lionel Messi îl poate depăși pe Ryan Giggs dacă mai rămâne un sezon pe Camp Nou

Dacă Messi va înscrie și în sezonul următor de Champions League va stabili un record greu de egalat, singurul care ar putea să se mai apropie de argentinian fiind Cristiano Ronaldo, care a înscris la 14 ediții ale UCL, dar nu a apucat să joace în meciul cu Dinamo Kiev, fiind infectat cu coronavirus, dar și Benzema, care a înscris în 15 ediții.

ADVERTISEMENT

Deși Messi doar a egalat recordul lui Ryan Giggs, performanța lui Messi poate fi considerată unicată, deoarece fostul jucător al lui Manchester United a marcat în 16 ediții, dar nu consecutive, cum a reușit argentianul.

 

Iată cum arată clasamentul jucătorilor care au înscris la cele mai multe ediții ale Ligii Campionilor:

ADVERTISEMENT
  • Ryan Giggs și Lionel Messi – 16 ediții UCL
  • Raul Gonzales și Karim Benzema – 15 ediții UCL (Benzema încă joacă la Real)
  • Cristiano Ronaldo – 14 ediții UCL (nu a jucat în primul meci al lui Juventus cu Dinamo Kiev, dar cu siguranță va marca și în acest sezon)
  • Arjen Robben – 13 ediții UCL
  • Zlatan Ibrahimovic – 12 ediții UCL (joacă la Milan, dar în Europa League în acest sezon)
  • Andryi Shevchenko și Didier Drogba

Puștii Barcelonei, Ansu Fati și Pedri au scris istorie în meciul cu Ferencvaros

Meciul dintre Ferencvaros și Barcelona a mai stabilit un record, fiind singurul meci din istoria competiției în care doi minori au marcat pentru aceeași echipă.

ADVERTISEMENT

Ansu Fati a dus scorul la 2-0 în minutul 42, după pasă de senzație a lui De Jong și a ajuns la două goluri în Champions League, ceea ce Messi nu a reușit la vârsta lui. Fati va împlini 18 ani pe 30 octombrie, fiind născut în aceeași zi cu un mare fotbalist, Diego Armando Maradona.

Ba mai mult, Fati a devenit singurul jucător de 17 ani din istoria Champions League, care a reușit să înscrie de două ori, în timpe ce în La Liga a marcat în 4 din 5 meciuri.

Pedri este un alt puști de viitor al Barcelonei, crescut la academia clubului, care a reușit și el să înscrie primul gol în Champions League și îi poate călca pe urme lui Ansu Fati, care e deja e un jucător pe care Ronald Koeman se poate baza.

 

Imaginile cu Pedri care a venit la meci cu lucrurile într-o plasă de supermarket, au făcut furori pe internet. Pedri a intrat pe teren, a marcat iar la final a plecat acasă cu taxiul.

Hier, le jeune joueur du Barça Pedri (17 ans) est arrivé au Camp Nou avec ses affaires dans un sac plastique de…

Geplaatst door Le Meilleur du Football op Woensdag 21 oktober 2020

Singurul meci din cupele europene în care au mai reușit să marcheze doi jucători sub 18 ani, a fost pe 13 iulie 2004, când Zhora Hovhannisyan și Edgar Manuchaeyan au înscris pentru Pyunic Erevan împotriva lui Pobeda Prilep, dar în fazele inferioare ale competiției.

 

 

ADVERTISEMENT