Sport

Messi, așa cum nu l-ați mai văzut! Discursul care a dus la un succes istoric. Video

Documentarul ”Intrați în istorie: Campionii Americii” lansat de Netflix ne oferă un indiciu asupra modului în care Leo Messi își asumă rolul de lider al naționalei Argentinei.
03.11.2022 | 17:10
Messi asa cum nu lati mai vazut Discursul care a dus la un succes istoric Video
Netflix ne oferă o imagine a modului în care Leo Messi și-a asumat rolul de lider al echipei naționale a Argentinei la ultima ediție a Copa America. Foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Ne apropiem cu pași repezi de startul Campionatului Mondial, iar Netflix încearcă să-i introducă pe fani în atmosfera competiției care debutează pe 20 noiembrie. Și a lansat un nou documentar dedicat fotbalului, intitulat ”Intrați în istorie: Campionii Americii”. Un film care vorbește despre triumful Argentinei la ultima Copa America. Și care ne oferă o imagine a modului în care Leo Messi își asumă, acum, aproape de finalul carierei, rolul de căpitan.

”Această Cupă trebuia să se joace în Argentina și Dumnezeu a adus-o aici”, le-a spus, Messi, colegilor

4 goluri și a oferit 5 pase decisive în cadrul turneului la capătul căruia Argentina a fost încoronată campioană. Și chiar dacă nu a înscris în ultimul act al competiției, Lionel Messi a fost determinant pentru naționala țării sale.

ADVERTISEMENT

”Pumele” au învins, la ea acasă, marea rivală, Brazilia, grație golului înscris de Angel Di Maria (1-0). A fost primul succes, cu naționala, pentru Leo. Dar și mai mult decât atât.

Succesul a pus capăt unei perioade de 28 de ani fără titlu major. Răzbunând două generații de jucători care au sfârșit cu eticheta de învinși.

ADVERTISEMENT

Din 2004 până în 2016 argentinienii au jucat de patru ori în ultimul act la Copa America și o dată la Cupa Mondială, cedând de fiecare dată, fiecare înfrângere fiind mai traumatizantă decât precedenta.

Cu siguranță, un rol în acest succes l-a avut și modul în care, Messi, căpitanul echipei, și-a mobilizat colegii. Un discurs pe care filmul ni-l oferă, și care a devenit viral.

ADVERTISEMENT

”Azi vreau să vă mulțumesc, băieți. Vă mulțumesc pentru aceste 45 de zile. V-am spus de ziua mea. Am format un grup incredibil, un grup frumos și am savurat fiecare moment.

45 de zile în care nu ne-am plâns de călătorii, de mâncare, de hoteluri, de terenuri, de nimic, băieți. 45 de zile fără să ne vedem familia,

ADVERTISEMENT

Pentru că aveam un obiectiv, băieți, și suntem la un pas mic de a-l atinge. Și știți care este cel mai bun lucru? Depinde doar de noi să câștigăm această cupă.

Așa că acum vom ieși, vom ridica cupa și o vom duce înapoi în Argentina pentru a ne bucura de ea alături de familiile noastre, de prietenii noștri, de oamenii care au susținut mereu Argentina.

Și încă ceva, și cu asta închei, nu există întâmplare. Această Cupă trebuia să se joace în Argentina și Dumnezeu a adus-o aici.

Dumnezeu a adus-o aici pentru ca noi să o ridicăm pe Maracana, băieți, ca să fie mai frumos pentru toată lumea. Așa că hai să ieșim pe teren încrezători și liniștiți că o vom lua acasă”, le-a spus Messi, colegilor.


  • Cota pentru Lorient – PSG : 1,88 este cota pentru „Total goluri PSG : peste 2,5”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT
Tags: