Fotbal international

Messi, dezvăluiri din interior! ”Busquets, Xavi şi Iniesta ne făceau 90% din posesie”

16.09.2018 | 08:29
Lionel Messi a făcut câteva dezvăluiri din interiorul vestiarului de la FC Barcelona

Atacantul echipei FC Barcelona, Lionel Messi, a făcut câteva dezvăluiri din interiorul vestiarului în timpul unui interviu pentru Radio Catalunya. Internaționalul argentinian a spus că în trecut 90% din posesie era realizată de jucătorii de la mijlocul terenului, Sergio Busquets, Xavi Hernandez și Andres Iniesta.

”Suntem mereu Barcelona, dar adevărul este că Busquets, Xavi şi Iniesta ne făceau 90% din posesie. Acum nu mai există jucători precum Xavi şi Iniesta. Nu vreau să spun că cei pe care îi avem sunt răi, din contră, sunt foarte buni, dar ei sunt unici. Dar stilul nu s-a schimbat”, a precizat argentinianul.

Messi, dezvăluiri din interior: ”Niciodată nu îmi urmăresc propriile meciuri”

”Îmi place totul, încerc să urmăresc campionatul nostru, dar urmăresc şi fotbalul din Argentina şi Copa Libertadores, chiar dacă uneori o fac mai târziu. Niciodată nu îmi urmăresc propriile meciuri. Nu îmi place să mă urmăresc pe mine”, a dezvăluit Lionel Messi.

Internaționalul argentinian i-a lăudat pe coechipierii săi de la Barcelona, Luis Suarez și Jordi Alba: ”Suarez mă ajută atât de mult. Să îl am acolo în faţă, îmi dă opţiuni de pase, vine să primească mingea, îşi pierde jucătorul care îl marchează, face pressing… face atât de multe ca număr 9. Nu ştiu de unde a venit Jordi Alba, trebuie să fie o apariţie magică. Fără să se uite ştie unde sunt şi unde urmează să pasez. De multe ori îi spun să termine faza, dar el îmi spune că preferă să paseze”.

Lionel Messi se bucură după un gol marcat pentru FC Barcelona
Lionel Messi se bucură după un gol marcat pentru FC Barcelona

”Când mi-am făcut debutul la 17 ani, am jucat într-o altă poziţie, într-un mod diferit. Am schimbat modul în care joc şi modul în care mă mişc pe teren. M-am îmbunătăţit considerabil la ultima minge, cu pasele care se încheie prin gol. De asemenea am devenit mai bun la loviturile libere şi la jocul cu piciorul drept. Mi-ar plăcea să fiu mai eficient la loviturile de pedeapsă. Este destul de greu să exersez penalty-urile. Nu este la fel la antrenament ca în meci. Poţi să ai un plan, dar este mai greu decât pare. Dacă portarul ghiceşte direcţia, a apărat. Dar este clar că mi-ar plăcea să fiu mai bun”, a mai afirmat Messi.

Messi vrea să câștige din nou Champions League

Fotbalistul Barcelonei a precizat că nu îi place să-și studieze adversarii: ”Îmi place cel mai mult unde joc acum. În aripă, jucătorii de multe ori nu ştiu ce ar trebui să facă. În mijloc este mai greu să iei mingea, pentru că sunt mai puţine spaţii şi mai mulţi oameni. Nu îmi place să-mi studiez oponenţii foarte mult. Îi ştiu pentru că mă uit la televizor şi uneori deja am jucat împotriva lor, dar, de asemenea, nu îmi place să vin cu o idee preconcepută, pentru că ajungi acolo şi ceea ce ai învăţat nu se întâmplă”.

În urmă cu câteva zile, într-o apariție de televizată în Argentina, Carlos Tevez a vorbit despre Lionel Messi. ”Apașul”, care a fost pus să facă o comparație între compatriotul său și Cristiano Ronaldo, a declarat că messi este un talent înnăscut.

Real Madrid a câştigat ultimele trei ediţii de Liga Campionilor, ceea ce a umbrit victoriile obţinute de FC Barcelona în competiţiile interne. Sătul de eşecurile din ultimii ani,  Lionel Messi a anunţat că vrea să câştige din nou trofeul european şi a precizat că echipa antrenată de Ernesto Valverde are toate atuurile pentru un succes în UEFA Champions League.