Sport

Messi, dublă de senzație cu Honduras și explicația pentru primul lui an la PSG. “A fost rău, dar acum totul e diferit”. Video

Lionel Messi a ajuns la 88 de goluri în naționala Argentinei, după dubla din meciul amical cu Honduras, câștigat cu scorul de 3-0 la Miami.
25.09.2022 | 14:29
Messi dubla de senzatie cu Honduras si explicatia pentru primul lui an la PSG A fost rau dar acum totul e diferit Video
Lionel Messi, 35 de ani, este cel mai prolific marcator din istoria naționalei Argentinei, cu 88 de goluri în 163 de selecții. sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Lionel Messi își continuă forma de vis în naționala Argentinei, pentru care a marcat opt goluri în ultimele patru jocuri. După cele cinci goluri înscrise în victoria cu 5-0 împotriva Estoniei, căpitanul “pumelor” a reușit o dublă de senzație în amicalul cu Honduras, câștigat cu scorul de 3-0 la Miami.

Messi, golazo cu Honduras

Messi a stat la originea primului gol, înscris de Lautaro Martinez din pasa lui Papu Gomez, apoi a transformat un penalty în finalul primei reprize.

ADVERTISEMENT

Starul lui Paris Saint-Germain a oferit apoi asistenței de pe Hard Rock Stadium o adevărată bijuterie în minutul 65, când l-a lobat de la peste 20 de metri pe portarul Luis Lopez cu o execuție cu stângul de mare finețe.

Lionel Messi a ajuns, astfel, la 88 de goluri în 163 de selecții pentru reprezentativa Argentinei, ceea ce reprezintă un record la nivel internațional pentru un jucător din America de Sud, după ce l-a depășit pe brazilianul Pele, autor a 77 de reușite în 92 de partide. Lider absolut la nivel mondial rămâne Cristiano Ronaldo, cu 117 goluri în 189 de meciuri pentru Portugalia.

ADVERTISEMENT

“Nu mă regăseam înainte la PSG”

La finalul jocului de la Miami, Messi a vorbit și despre situația sa de la PSG și, mai ales, despre cum a perceput primul lui sezon la gruparea de pe Parc des Princes.

“Mă simt bine acum, dar înainte a fost rău, nu mă regăseam nicicum”, a mărturisit argentinianul despre cum viața lui s-a schimbat brusc, când a trebuit să o părăsească pe FC Barcelona pentru a se alătura clubului parizian.

ADVERTISEMENT

Lionel Messi nu se aștepta ca această schimbare de peisaj să îl afecteze atât de mult, iar adaptarea la o nouă echipă, un alt campionat și un alt oraș s-a făcut destul de greu. Acum, lucrurile sunt mult schimbate în bine, după cum a afirmat chiar argentinianul.

Messi i-a cucerit și pe cei mai aprigi critici ai săi în acest sezon

“Anul acesta este diferit, m-am acomodat la club, în vestiar, în joc. Mă simt foarte bine și încep să mă distrez din nou pe teren”, a asigurat starul lui PSG, care și arată prin prestațiile sale această transformare.

ADVERTISEMENT

În actualul sezon, Lionel Messi a marcat șase goluri și a dat opt pase decisive în cele 11 meciuri disputate sub comanda lui Christophe Galtier.

Prin comparație, în primele 11 partide ale stagiunii precedente, el înscrisese doar de două ori și oferise patru assist-uri. Acum, Messi a devenit un abonat la cele mai bune note din partea cotidianului francez L’Equipe, care acum este la picioarele lui după ce îl criticase la foc automat în trecut.

Corigent anul trecut, Messi e acum premiant la PSG

Astfel, Lionel Messi este singurul jucător inclus de cinci ori în cel mai bun 11 al etapei din Ligue 1 și are a doua cea mai mare medie a notelor acordate de L’Equipe, după colegul său de la PSG, brazilianul Neymar.

După amicalul cu Jamaica de la New Jersey, programat pe 28 septembrie, Messi va reveni la Paris Saint-Germain pentru confruntarea cu Nice, din Ligue 1.

(P) Cota pentru PSG – Nice: 2,80 este cota pentru “Momentul primului gol – Min. 1-10”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT