Fotbal international

Messi, gest caritabil pentru copiii din Africa! Ce a făcut jucătorul Barcelonei

26.10.2018 | 16:01
Lionel Messi ajută în lupta pentru reducerea manutriției cronice din Mozambic

Leo Messi nu a stat o clipă pe gânduri și a făcut un nou gest caritabil, de data aceasta pentru copiii din Africa! Astfel, fundația pe care o deține starul Barcelonei a lansat o inițiativă prin care se oferă micul dejun unui număr de 15 mii de băieți și fete din 40 de școli primare din Mozambic. Gestul lui Messi vine să ajute în lupta pentru reducerea malnutriţiei cronice, dar și pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii elevilor şi a performanţelor şcolare, prin deschiderea de cantine populare.

Messi, gest caritabil pentru copiii din Africa! Messi pe teren
Lionel Messi nu se află la primul gest caritabil de acest fel. Argentinianul a înființat o fundație care se ocupă de astfel de cazuri

Messi, gest caritabil pentru copiii din Africa!

Lionel Messi a început fotbalul la Newells Old Boys, dar a fost transferat destul de repede de Academia Barcelonei. După trei ani de zile petrecuți la diferite echipe de juniori, argentinianul a făcut pasul la cea de-a treia formație a catalanilor. Un an de zile a stat la Barcelona C, după care a fost avansat la echipa a doua. Tot de un an de zile a avut nevoie pentru a-i convinge pe șefi că este bun pentru prima formație.

În 2004, Lionel Messi debuta în tricoul Barcelonei. Au urmat nu mai puțin de 9 titluri în La Liga, 6 Cupe ale Spaniei și 8 Supercupe pe plan intern. În Europa, Barcelona a luat de 4 ori UEFA Champions League alături de Messi, de 3 ori Supercupa și de 3 ori Campionatul Mondial al Cluburilor.

  • 390 de goluri a marcat Lionel Messi pentru FC Barcelona