Fotbal international

Messi, în celebrul spectacol Cirque du soleil! Când și unde va avea loc premiera

01.02.2019 | 10:21
Messi in celebrul spectacol Cirque du soleil Cand si unde va avea loc premiera

Starul Barcelonei, argentinianul Leo Messi, a ajuns un personaj atât de popular și de charismatic încât a reușit ceea ce nici un alt fotbalist nu a mai făcut-o până acum, să pătrundă în lumea circului și nu a unuia oarecare. Este vorba de celebrul Cirque du Soleil, cel mai prestigios din lume circ din lume și Messi a acceptat imediat propunerea, declarându-se onorat și încântat de acest proiect.

Prezentarea proiectului s-a făcut la Barcelona, în penultima zi din ianuarie. Alături de Leo Messi s-a aflat regizorul și creatorul spectacolului, Mukhtar OS Mukhtar, care a expus audienței toți pașii făcuți în această direcție, pornind de la modul în care a decis colaborarea cu vedeta argentiniană, pe care-l socotește cel mai bun fotbalist al lumii și până la cele mai mici detalii cu privire la conținutul spectacolului, precum și data și locul unde va avea loc premiera.

Messi a fost însoțit de Luis Suarez la prezentarea proiectului

Alături de decarul catalanilor au fost prezenți o parte dintre cei mai buni prieteni ai săi, precum și vicepreședintele clubului, Jordi Mestre. Lângă Messi s-au aflat Luis Suarez, coechipierul său uruguayan, fostul portar al Barcei, portughezul Jose Manuel Pinto, actualmente producător de muzică, precum și doi înnotători, Mirela Belmonte și Ona Carbonell.

Messi și Cirque du soleil. Spectacolul e inspirat de povestea vieții și carierei lui Messi
Messi și Cirque du soleil. Spectacolul e inspirat de povestea vieții și carierei lui Messi

Spectacolul se intitulează Messi 10 by Cirque du Soleil. Premiera va avea loc pe 1o octombrie 2019 în capitala Catalunyei. Aici se vor desfășura un număr de 32 de reprezentații, după care acest spectacol va începe să facă turul Europei și în alte colțuri ale lumii, unde se va dori și se vor încheia contracte. În Spania nu se va desfășura însă în nici un alt oraș în afara Barcelonei. Spectacolul este povestea unui tânăr ambițios, care depășește toate obstacolele pentru a ajunge cel mai bun fotbalist al lumii. Messi a fost foarte încântat de proiect și a spus da încă din primul moment.

Ce este Cirque du soleil

Cirque du soleil este o companie privată candiană specializată în spectacole distractive și a fost fondată pe 7 iulie 1984. Particularitatea care deosebește un spectacol al Cirque du soleil de alte reprezentații de circ este lipsa animalelor. De aceea Cirque du soleil poate fi socotit și un gen intermediar între teatru și circ. O singură dată un personaj real a mai fost subiectul unui spectacol, așa cum se întâmplă acum cu Messi. Este vorba de marele artist american Michael Johnson, în 2011. Spectacolul s-a numit Turul mondial nemuritor al lui Michael.