Messi, întâlnire cu scântei cu preşedintele Barcelonei! Bartomeu vrea să îi scadă salariul

Eduard Dimiean   
în FC Barcelona
14/09/2020, 21:53
Messi, întâlnire cu scântei cu preşedintele Barcelonei! Bartomeu vrea să îi scadă salariul
Messi, întâlnire cu scântei cu preşedintele Barcelonei! Bartomeu vrea să îi scadă salariul. Sursa foto: Hepta

Josep Bartomeu, președintele clubului FC Barcelona, urmează să aibă o întânlire cu Lionel Messi pentru a-i propune acestuia să accepte o scădere salarială. In momentul de față starul argentinian încasează un salariu de aproximativ 1 milion de euro săptămânal.

Clubul catalan a înregistrat pierderi considerabile în contextul pandemiei care a afectat o planetă întreagă. Coronavirusul a blocat competițiile fotbalistice pentru o perioadă de câteva luni de zile, iar odată cu repornirea acestora, stadioanele nu au putut găzdui spectatori.

În acest caz, nu doar lui Messi i se va propune o scadere salarială, ci tuturor colegilor săi.

Întânlirea Bartomeu-Messi se anunță una cu scântei

Conform cotidianului Cuatro, FC Barcelona are un deficit financiar de 98 de milioane de euro, sumă care trebuie acoperită, în parte, prin vânzarea unor jucători precum Arturo Vidal, Luis Suarez, Ivan Rakitic sau Samuel Umtiti.

În acest moment, Messi prin calitatea sa de căpitan va trebui să convingă tot vestiarul să accepte o a doua tăiere salarială, prima fiind deja acceptată în luna Martie.

Rămâne de văzut cu va decurge întânlirea dintre Bartomeu și Messi, însă având în vedere relația extrem de tensionată dintre cei doi prefațează încă un moment de ruptură dintre argentinian și conducerea clubului.

Ronald Koeman nu este în grațiile lui Lionel Messi

Nici relația cu noul antrenor blaugrana, Ronald Koeman nu este una excelentă. Argentinianul fiind nemulțumit de planul de reconstrucție al clubului, strategia de transferuri și plasarea bunului său prieten Luis Suarez pe lista de transferuri.

Adevărul este că pentru tehnicianul olandez, adept al filozofiei implementate de Cruyff care favorizează jocul de echipă în detrimentul jucătorului superstar, o reconstrucție în care Lionel Messi nu este inclus este soluția cea mai favorabilă.

Se împlinesc deja 5 ani fără vreun trofeu Champions League pentru FC Barcelona, transferurile costisitoare nu s-au integrat, iar sursele de venit s-au miscșorat. Deși Messi a promis că va rămâne în continuare la club, viitorul continuă să arate nesigur, iar întânlirea cu Bartomeu un alt obstacol în relația geniului argentian cu echipa catalană.

 

Închide ×