Fotbal international

Messi intră în istoria Campionatului Mondial! L-a depășit pe Maradona

26.06.2018 | 23:39
Messi intra in istoria Campionatului Mondial La depasit pe Maradona

Atacantul Lionel Messi a intrat în istoria Campionatului Mondial la meciul Nigeria – Argentina 1-2, din ultima etapă a Grupei D de la Campionatul Mondial din Rusia, în care a reușit să deschidă scorul și a ajutat naționala ”pumelor” să ajungă în optimile de finală.

Superstarul argentinian a avut o prestație de vis în partida de la Sankt Petersburg în care a dovedit că este liderul incontestabil al reprezentativei argentiniene. La pauză, cu doar câteva momente înainte ca jucătorii Argentinei să revină de la vestiare, Lionel Messi şi-a strâns colegii în jurul lui. Preţ de câteva zeci de secunde, fotbalistul de 31 de ani le-a ţinut un scurt discus motivaţional.

Lionel Messi intră în istoria Campionatului Mondial ca fiind jucătorul cu cele mai multe driblinguri din istorie
Lionel Messi intră în istoria Campionatului Mondial ca fiind jucătorul cu cele mai multe driblinguri din istorie

Messi intră în istoria Campionatului Mondial fiind jucătorul cu cele mai multe driblinguri

Pe lîngă toate bucuriile pe care i le-a adus această întâlnire, el mai are una în plus, a anunțat cotidianul francez L’Equipe. Începând de astăzi, Lionel Messi a intrat în istoria Campionatului Mondial ca fiind jucătorul cu cele mai multe driblinguri reușite din 1966 încoace. El a ajuns la 107 driblinguri în cele patru ediții de Mondial jucate și l-a depășit pe conaționalul său, legendarul Diego Armando Maradona, care avea 105 driblinguri.

Echipa națională a Argentinei a învins cu 2-1 reprezentativa Nigeriei în ultima etapă a Grupei D de la Campionatul Mondial și s-a calificat în optimile de finală, acolo unde va întâlni reprezentativa Franței.

Golurile sud-americanilor au fost marcate de  Lionel Messi și Marcos Rojo, în timp ce pentru africani a înscris Victor Moses din penalty. În urma acestui succes,  argentinienii au încheiat Grupa D pe locul secund, în urma Croației.

Tags: