Fotbal international

Messi l-a depășit pe Ronaldo la bani încasați în 2019! Topul realizat de Forbes! Pe ce locuri sunt Roger Federer și Rafael Nadal

11.06.2019 | 20:27
Messi l-a depășit pe Ronaldo la bani încasați în 2019! Topul realizat de Forbes! Pe ce locuri sunt Roger Federer și Rafael Nadal
Messi l-a depășit pe Ronaldo la bani încasați în 2019

Forbes a publicat recent topul celor mai bogați sportivi din lume în perioada iunie 2018-iunie 2019. Dacă în anii trecuți regăseam în top alți sportivi, precum Floyd Mayweather, Tiger Woods sau LeBron James, ultimul an le-a revenit exclusiv fotbaliștilor. 

Messi l-a depășit pe Ronaldo la bani încasați în 2019!

Astfel, podiumul celor mai bogați sportivi din lume este completat exclusiv de fotbaliști. Lionel Messi este cel mai bogat sportiv al planetei, având venituri de 112 milioane de euro în ultimul an. Locul secund i-a revenit rivalului său Cristiano Ronaldo, cu 96 de milioane de euro, în timp ce ultima treaptă a podiumului a fost ocupată de brazilianul Neymar, cu 92 de milioane de euro.

Interesant este că Ronaldo a încasat cele mai mari venituri din contractele de publicitate – 39 de milioane de euro – cu opt milioane în plus față de Messi și cu aproximativ 13 milioane mai mult decât Neymar.

Messi a avut cifre individuale excelente
Messi a avut cifre individuale excelente

Locurile 4-10 le revin atleților din alte sporturi: Canelo Álvarez, Roger Federer, Russell Wilson, Aaron Rodgers, LeBron James, Stephen Curry și Kevin Durant. Canelo Alvarez este cel mai în vogă pugilist al lumii, iar Roger Federer este socotit de specialiști drept cel mai bun tenismen din toate timpurile.

Locurile 6 și 7 le-au revenit jucătorilor de fotbal american Russell Wilson și Aaron Rodgers. Top 10 este completat de trei jucători din NBA, LeBron James, Stephen Curry și Kevin Durant. Interesant este că, deși a fost cel mai bine plătit baschetbalist al planetei, LeBron James a avut un sezon modest alături de LA Lakers, ratând prezența în play-off pentru prima dată în ultimul deceniu. În plus, a fost accidentat pe finalul stagiunii, ratând o mulțime de meciuri.

Messi și Ronaldo s-au ales fiecare cu titluri naționale în acest sezon, Barcelona impunându-se în Spania, iar Juventus câștigând în Italia. Messi a ieșit însă golgheter în La Liga și în Liga Campionilor.

Nadal este cel mai bine plătit sportiv spaniol, cu încasări total de 31 de milioane de euro.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri