Fotbal international

Messi, la momentul adevarului. Întrebarea la care toţi fanii Barcelonei aşteaptă răspunsul

Vineri, 24 noiembrie, are loc festivitatea de înmânare a trofeului Gheata de Aur. Câştigător este starul Barcelonei, Leo Messi. Cu acest prilej organizatorii îi vor pune public o întrebare cheie argentinianului.
21.11.2017 | 13:29
Messi la momentul adevarului Intrebarea la care toti fanii Barcelonei asteapta raspunsul
ADVERTISEMENT

Vineri, 24 noiembrie, se va decerna trofeul Gheata de Aur, care răsplăteşte jucătorul cu cele mai multe goluri înscrise în campionatele din Europa, pe baza coeficienţilor. campionatele puternice primind coeficient 2, care se înmulţeşte cu numărul de goluri şi dă totalul punctelor. Messi a avut 37 de goluri, deci 74 de puncte. Este pentru a patra oară când Leo Messi câştigă trofeul, precedentele însemnând perioada 2010-2013, fiind singurul fotbalist care a câştigat trei ani la rând.

Cu acest prilej, informează ziarul de casă al Barcelonei, organizatorii îl vor pune vedetei catalanilor, în mod public, întrebarea care stă de luni de zile pe buzele tuturor fanilor. Messi va fi întrebat dacă s-a decis în privinţa prelungirii contractului cu Barcelona sau vrea să plece, iar dacă răspunsul va fi afirmativ următoarea întrebare va fi când va fi semnat noul contract.

ADVERTISEMENT

Care au fost nemulţumirile lui Messi

El Mundo Deportivo scrie că practic doar semnătura lui Messi lipseşte de pe noul contract, pentru că tatăl său, Jorge, care are calitatea de agent, ar fi făcut deja acest lucru. Şefii clubului catalan au declarat în mai multe rânduri că suporterii trebuie să stea liniştiţi, pentru că toate documentele sunt puse la punct şi că semnătura lui Messi este o formalitate, însă la fel de multe au curs şi informaţiile din sensul invers, conform cărora jucătorul ar avea multe nemulţumiri legate de anumite aspecte privind modul în care conducerea clubului a gestionat transferurile.

Concret, Messi reproşează faptul că şefii clubului au fost efectiv pe dinafară la manevra transferului lui Neymar, stând foarte siguri pe ei până în ultimul moment, pentru ca apoi să nu aibă răspuns cum de a fost posibil ca PSG să le sufle brazilianul de sub nas, precum şi achiziţiile deloc impresionante făcute în vară. În opinia lui Messi era mare nevoie de un jucător cu caracteristicile lui Neymar, adică de un Coutinho sau un Dybala, singurii capabili să joace la fel ca Neymar.

ADVERTISEMENT

Messi şi-a exprimat de multe ori nemulţumirea pentru faptul că în lotul catalanilor sunt încă multe mâini moarte pentru valoarea Barcelonei, jucători aduşi pe sume importante, dar care se vede că nu au calitatea de a juca pe Camp Nou. Şi, în plus, există acea legătură sentimentală cu fostul antrenor care a reuşit cea mai mare performanţă din istoria clubului, şase trofee într-un an, Pep Guardiola, care îi promite soarele şi luna pentru a veni la Manchester City.

El a declarat în mai multe rânduri că nici nu s-a gândit la noul contract, deşi unele surse susţin că ar fi spus da chiar la nunta sa, pentru că se simte foarte legat de Barcelona şi de publicul de pe Nou Camp şi că e vorba doar de un petec de hârtie pe care se va pune o semnătură, dar adevăratul contract va fi semnat în interior, în suflet, pentru că Barca a fost de la bun început locul unde s-a simţit ca acasă.

ADVERTISEMENT