Fotbal international

Messi, lider autoritar în Europa! Graficul care arată că argentinianul este peste toți adversarii

02.05.2019 | 11:13
Lionel Messi a contribuit la victoria Barcelonei cu Liverpool

Lionel Messi este lider autoritar în Europa! Argentinianul domină fotbalul și a devenit de departe omul la care se raportează toți ceilalți. Jucătorul Barcelonei a reușit să marcheze golul cu numărul 600 al carierei în tricoul catalanilor. A făcut lucrul acesta pe cea mai importantă scenă, în semifinalele UEFA Champions League. Până la finalul meciului, Messi a înscris o dublă cu Liverpool şi l-a egalat pe Cristiano Ronaldo, care ajunsese și el la 600 de goluri.

Un grafic care analizează marii marcatorii din ultimii 40 de ani arată clar cum Messi a luat lumea fotbalului pe sus. Mai mult de atât, argentinianul are o medie excepțională de 0,98 de goluri la fiecare 90 de minute jucate. Următoarea este de 0.84, o diferență uriașă față de prestațiile oferite de argentinian. De altfel, John Burn-Murdoch, jurnalist la Financial Times și cel care a realizat graficul a precizat că Messi joacă un alt gen de fotbal față de toți ceilalți.

Golul cu numărul 600 a venit în minutul 82 al partidei cu Liverpool atunci când Messi l-a învins pe Alisson printr-o execuție care a lăsat pe toată lumea cu gura căscată. Argentinianul a trimis impecabil o lovitură liberă la exact 14 ani de la primul său gol înscris în tricoul catalanilor. Pe 1 mai 2005, Lionel Messi reuşea să marcheze la un minut de la intrarea pe teren în meciul Barcelona – Albacete 2-0.

Messi, semnal de alarmă

Deși a contribuit din plin la victoria catalanilor cu Liverpool, Messi le-a atras atenția coechipierilor. Nu s-a terminat calificarea, e adevărat că meciul se putea încheia şi la o diferenţă mai mare, dar este un rezultat foarte bun. Totuşi, vom avea un retur complicat în Liverpool. Nu s-a terminat. A fost un ritm extraordinar, fizic. Ei sunt obişnuiţi cu acest ritm. Suntem obişnuiţi să ţinem de minge, dar astăzi nu s-a putut.

A trebuit să muncim mai mult. Este foarte important că n-am primit gol. A fost o primă repriză bună a noastră, chiar dacă nu ne-am creat multe ocazii. Era extrem de important primul gol, a trebuit să menţinem rezultatul. Golul meu a fost spectaculos. Sunt extrem de mulţumit de felul în care am marcat. Suntem într-un moment definitoriu al sezonului şi trebuie să fim mai uniţi ca niciodată. Trebuie să mergem împreună. Îmi pare rău de Coutinho că nu a fost sprijinit de public, trebuie să fim uniţi”, a declarat Messi după meci.

  • 129 de prezențe are Lionel Messi în echipa națională a Argentinei
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri