Sport

Șoc în fotbalul francez! Lionel Messi nu a prins echipa sezonului în Ligue 1

Jurnaliștii francezi sunt foarte exigenți atunci când alcătuiesc topurile. Ei nu fac excepții nici măcar pentru vedetele de 24 de karate și, atunci când este nevoie, taie în carne vie.
21.12.2021 | 07:18
Soc in fotbalul francez Lionel Messi nu a prins echipa sezonului in Ligue 1
Messi a fost exclus din echipa ideală a Ligue I
ADVERTISEMENT

Lionel Messi, transferat în vară după problemele financiare ale Barcelonei, nu a convins atât de mult în tricoul noii sale echipe PSG.

Leo Messi, „Balonul de Aur” din 2021, nu e în echipa ideală a Ligue I

Lionel Messi a câștigat în acest sezon al șaptelea Balon de Aur personal. Cu toate acestea, distincția acordată chiar de jurnaliștii francezi, de la France Football, nu este de ajuns pentru a-i convinge pe confrații de la Le Parisien.

ADVERTISEMENT

De asemenea, directorul sportiv al celor de la PSG, Leonardo, salută performanțele lui Lionel Messi în tricoul celor de la PSG și consideră că transferul său în Capitala Franței este un succes pentru club.

Totuși, este foarte clar că performanțele lui Messi la PSG sunt, cel puțin deocamdată, departe de așteptări. În primele 10 meciuri din Ligue I, atacantul argentinian de 34 de ani a marcat o singură dată.

ADVERTISEMENT

Acest lucru sporește temerile că Lionel Messi nu va ajunge în acest sezon, care este aproape de jumătate în Franța, la 20 de goluri marcate. Acest lucru nu s-a mai întâmplat din sezonul 2007-2008.

Record de varietate în echipa ideală a Ligue 1

Echipa cea mai bună gândită de jurnaliștii francezi conține jucători de la 6 echipe din Ligue 1, ceea ce reprezintă un record în materie.

ADVERTISEMENT

PSG dă și ea patru nume propuse pentru această selecție simbolică.

Cvartetul de la PSG îi conține pe fundașul Presnel Kimpembe, omul de bandă Hakimi, mijlocașul Gueye și super-atacantul Mbappe.

De la Olympique Marseille au primit convocare fundașul central Saliba, împrumutat de la Arsenal, dar și colegii săi Kamara și Dimitri Payet.

ADVERTISEMENT

Vedeta lui Brest, Romain Favre, este în atacul echipei ideale, care a fost așezată într-o formulă tactică 4-2-3-1.

La această echipă ideală din prima parte a sezonului, în fotbalul francez, mai contribuie Montpellier, Lens și Rennes.

Pentru echipa ideală au fost aleși jucători care au bifat minimum 900 de minute până acum, iar parametri lor au fost calculați pe baza CIES Performance Index.

Leonardo critică neselecționarea lui Messi

Leonardo a avut o reacție acidă atunci când a citit componența echipei ideale din Ligue I.

”Dacă începi să cataloghezi evoluția lui Messi după cifre, înseamnă că nu știi nimic despre fotbal. Messi și Mbappe au contribuit la majoritatea golurilor marcate de PSG în acest sezon”, a fost una dintre remarcile fostului fotbalist brazilian.

ADVERTISEMENT
Tags: