Fotbal international

VIDEO. Messi, meciul 600 în tricoul lui FC Barcelona! Ce alte două numere a purtat în afară de 10

Lionel Messi, 600 de meciuri pentru FC Barcelona. Starul argentinian va atinge această bornă la meciul din această seară, ora 21:45, cu Sevilla, din etapa a 11-a din La Liga. În urmă cu mai...
05.11.2017 | 00:03
VIDEO Messi meciul 600 in tricoul lui FC Barcelona Ce alte doua numere a purtat in afara de 10

Lionel Messi, 600 de meciuri pentru FC Barcelona. Starul argentinian va atinge această bornă la meciul din această seară, ora 21:45, cu Sevilla, din etapa a 11-a din La Liga. În urmă cu mai puţin de o lună s-au împlinit 13 de ani de la debutul în tricoul blaugrana, aceasta fiind prima bornă din carieră.

MECIUL 1. Pe 16 octombrie 2004, Lionel Messi bifa primele sale minute pentru FC Barcelona, tocmai împotriva rivalei din oraş, Espanyol. Frank Rijkaard, antrenorul catalanilor, îi oferea debutul, în minutul 82, atunci când l-a introdus pe starul argentinian în locul lui Deco, marcatorul singurului gol al meciului. Alături de Lionel Messi, pe banca de rezerve a Barcelonei, se mai afla pe banca de rezerve la acest meci şi Andres Iniesta. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi

Messi, fantastic la meciul 100

MECIUL 100. Mai puţin de patru ani i-au luat lui Lionel Messi pentru a atinge această bornă. Pe 27 februarie 2008, argentinianul ajungea la al 100-lea meci în tricoul blaugrana, cu ocazia partidei FC Barcelona – Valencia 1-1, în returul semifinalei Cupei Regelui. Messi devenise deja una dintre piesele importante ale echipei care a ajuns în sezonul 2007-08 până în semifinalele Ligii Campionilor. Prestaţia din partida cu Valencia a fost caracterizată ca fiind una fantastică, singurul minus fiind că nu a reuşit să se lipească de gol.

MECIUL 200. Borna s-a consemnat pe 24 martie 2010, în meciul FC Barcelona – Osasuna 2-0 din etapa a 28-a din La Liga. Lionel Messi devenise între timp cel mai important jucător al catalanilor. Cu toate astea, prestaţia argentinianului a fost una slabă. “A jucat normal, ceea ce pentru el înseamnă rău”, au caracterizat catalanii de la El Mundo Deportivo jocul lui Messi.

Scandalul cu Pepe

MECIUL 300. Un astfel de moment merita un meci pe măsură, astfel că partida 300 în tricoul blaugrana a fost consemnat pe 18 ianuarie 2012. Real Madrid primea vizita lui FC Barcelona, iar catalanii câştigau cu 2-1 în manşa tur a sferturilor de finală ale Cupei Regelui. Lionel Messi a reuşit să ofere o pasă decisivă la golul victoriei, marcat de Eric Abidal. Meciul a rămas în memoria suporterilor nu din acest motiv. În minutul 67 al partidei, Jose Callejon l-a faultat pe Messi, iar în timp ce argentinianul era la pământ, Pepe l-a călcat pe mână, ceea ce a dus la scandal monstru.

MECIUL 400. Pe 22 ianuarie 2014, Lionel Messi a ajuns la partida cu numărul 400 cu ocazia meciului Levante – FC Barcelona 1-4, în manşa tur a sferturilor de finală din Cupa Regelui. Ocazia a fost celebrată aşa cum trebuie, argentinianul oferindu-i trei pase decisive lui Tello, autor a unei triple, dar l-a făcut şi pe Juanfran să-şi marcheze în proprie poartă. “Din acest motiv este cel mai mare”, au titrat catalanii de la El Mundo Deportivo.

Messi, el mejor

MECIUL 500. În penultima zi a anului 2015, Lionel Messi a sărbătorit meciul 500 în tricoul blaugrana. FC Barcelona – Betis 4-0, în etapa a 17-a din La Liga. Argentinianul a marcat al doilea gol al echipei, pentru prima oară când marca într-un astfel de moment. Presa era în delir, titlul fiind edificator. “Messi-El mejor”, au titrat catalanii de la El Mundo Deportivo.

Cele 599 de meciuri jucate de Lionel Messi pentru FC Barcelona sunt împărţite în următorul fel: 392 în La Liga, 119 în Liga Campionilor, 62 în Cupa Regelui, 17 în Supercupa Spaniei, 5 în Campionatul Mondial al Cluburilor şi 4 în Supercupa Europei.

Chiar dacă toată lumea ştie că Lionel Messi poartă numărul 10 la FC Barcelona, argentinianul a mai purtat două numere de-a lungul timpului. În primele 23 de meciuri jucate în tricoul blaugrana, Lionel a purtat numărul 30. În 87 de meciuri a purtat numărul 19, în timp ce în 489 de meciuri a fost decarul catalanilor.